MHL komanda "Rīga" ar uzvaru noslēdz 17 izbraukuma spēļu sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
HK "Rīga" hokejisti
HK "Rīga" hokejisti Foto: www.hkr.lv

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienība "Rīga" svētdien ar uzvaru noslēdza 17 izbraukuma spēļu sēriju.

"Rīga" viesos ar 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) pārspēja Maskavas "Dinamo", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Jau 38.sekundē rīdziniekus vadībā izvirzīja Rihards Liģis, bet pusminūti vēlāk laukuma saimnieki izlīdzināja rezultātu. Vadību "Rīga" ieguva trīs minūtes pirms otrā perioda beigām, kad izcēlās Ričards Grīnbergs, kurš nākamās trešdaļas astotajā minūtē panāca 3:1. Punktu latviešu uzvarai pielika Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" spēlētājs Emīls Ģēģeris, kurš sešas sekundes pirms pamatlaika beigām raidīja ripu tukšos vārtos.

Ģēģeris šajā mačā izcēlās ar 1+2, bet par labāko tika atzīts vārtsargs Jānis Voris, kurš atvairīja 37 no 38 maskaviešu mestajām ripām.

"Rīga" izbraukumā sākotnēji devās tikai ar vienu vārtsargu Bruno Brūveri, bet vēlāk Sanktpēterburgā komandai pievienojās Olivers Bantersons, kurš gan savu iespēju vārtos neieguva. Uz izbraukuma pēdējām divām spēlēm komandas sastāvā atgriezās pirmais numurs Voris, kurš iepriekš septiņus mačus aizvadīja KHL vienībā "Dinamo". 

Sestdien pirmajā savstarpējā spēlē rīdzinieki papildlaikā zaudēja ar rezultātu 1:2.

No novembra līdz janvārim "Rīga" aizvadīja 17 izbraukuma spēles pēc kārtas, tiesa, ar vairākām pauzēm, kuru laikā atgriezās mājās. Rīdzinieki nākamo spēli aizvadīs 26.janvārī mājās pret Čerepovecas "Almaz".

"Rīgas" hokejisti šosezon 48 spēlēs izcīnījuši 56 punktus, ieņemot devīto vietu Rietumu konferencē, bet Maskavas "Dinamo" ar 59 punktiem 50 dueļos ir sestā. Astotā arī ar 56 punktiem ir Čehovas "Russkie Vitjazi", bet rīdziniekiem ir mazāk uzvaru pamatlaikā.

Par "Rīga" galveno treneri pērnvasar tika apstiprināts Raimonds Vilkoits, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs. Tikmēr par vārtsargu treneri strādā Nikolajs Žurkovs, savukārt par komandas menedžera pienākumus turpina pildīt Juris Opuļskis.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr nākamās četras sezonas pēc kārtas vienībai gads noslēdzās jau pēc regulārā turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu