Latvijas hokeja vārtsargs Kivlenieks piedzīvo spilgtu debiju NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks svētdien piedzīvoja debiju Nacionālajā hokeja līgā (NHL), palīdzot Kolumbusas "Blue Jackets" komandai izcīnīt uzvaru.

"Blue Jackets" izbraukumā slavenajā "Madison Square Garden" arēnā ar rezultātu 2:1 (0:1, 0:0, 2:0) pārspēja Ņujorkas "Rangers", izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas.

Uzvarētāju sastāvā 23 gadus vecais Kivlenieks atvairīja 31 pretinieku metienu. Latvijas hokejists tika atzīts par spēles otro zvaigzni.

Tikmēr tautietis un komandas biedrs Elvis Merzļikins atpūtās, šajā mačā būdams "Blue Jackets" rezerves vārtsargs. Viņš spēlēja dienu iepriekš.

Kivlenieks kļuva par piekto latviešu hokeja vārtsargu, kuram izdevies aizvadīt spēli NHL. Pārējie ir Elvis Merzļikins, Kristers Gudļevskis, Pēteris Skudra un Artūrs Irbe.

Uzvaras vārtus 26,5 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām guva Olivers Bjorkstrands, kurš šajā mačā izcēlās ar diviem precīziem metieniem.

Bjorkstrands traumas dēļ izlaida iepriekšējās 13 spēles. Ribu savainojuma dēļ viņš nebija spēlējis kopš 21. decembra.

"Mūsu vārtsargs izšķirošos brīžos atvairīja metienus, un mūsu komandai bija daudz enerģijas. Mēs vienkārši centāmies braukt ar šo vilni," sacīja "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella. 

"Biju mazliet nervozs. Centos izturēties tāpat kā jebkurā citā hokeja spēlē. Pats galvenais, ka izcīnījām divus punktus. Esmu par to ļoti priecīgs," teica Kivlenieks.

"Rangers" labā vienīgos vārtus guva Breidijs Šejs, kurš izskrēja viens pret vārtiem un ar spēcīgu metienu pārspēja Kivlenieku.

Ņujorkas kluba vārtsargs Igors Šestjorkins atvairīja 29 pretinieku metienus. NHL debitantam no Krievijas šī bija trešā spēle šajā līgā.

"Blue Jackets" ar 60 punktiem 50 mačos ieņem sesto vietu Austrumu konferences turnīra tabulā.

Savukārt "Rangers" ar 50 punktiem 47 mačos ierindojas 13. pozīcijā Austrumos.

Jau vēstīts, ka svētdien citā NHL spēlē latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers guva vārtus, sekmējot Pitsburgas "Penguins" komandas uzvaru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu