Kivlenieks pēc debijas NHL: Joprojām nespēju tam noticēt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Edmunds Kivlenieks.
Matīss Edmunds Kivlenieks. Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks ir neizsakāmi priecīgs par savu debiju Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet joprojām nespējot noticēt, ka tas patiešām noticis.

23 gadus vecais Kivlenieks svētdien savā debijas mačā NHL palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" izbraukumā slavenajā "Madison Square Garden" arēnā ar rezultātu 2:1 (0:1, 0:0, 2:0) pārspēt Ņujorkas "Rangers".

Latvietis atvairīja 31 pretinieku metienu, kā arī tika atzīts par spēles otro zvaigzni.

Pēc mača ierasti ieturētais Kivlenieks nespēja valdīt smaidu, intervijā "FOX Sports" paužot, ka ir ļoti laimīgs par paveikto.

"Godīgi sakot, joprojām nespēju tam noticēt! Komandas biedri man ļoti palīdzēja, bloķējot metienus. Melotu, ja teiktu, ka nebiju uztraucies. Centos nedomāt par visu apkārtējo. Uztvēru šo kā jebkuru citu sezonas maču," pauda Kivlenieks.

"Blue Jackets" rezervē svētdienas mačā palika iepriekš astoņas uzvaras 10 mačos izcīnījušais vārtsargs Elvis Merzļikins. Kivlenieks sacīja, ka viņam savai pirmajai NHL spēlei sagatavoties ļoti palīdzēja arī tautieša padomi.

"Jā, Elvis ļoti palīdzēja. Arī komandas vārtsargu treneris. Jautāju, ko un kā pareizāk darīt, lai būtu gatavs mačam. Vienkārši mēģināju apturēt katru ripu. Nedomāju, kurš izpilda metienu. Visi spēlētāji šeit [NHL] ir ļoti meistarīgi."

Merzļikins jau NHL sezonas ievadā medijiem sacīja, ka savas pirmās uzvarētās spēles ripu dāvinās mammai. Kivleniekam šāda detalizēta plāna, kam dāvāt suvenīru, vēl neesot.

"Pagaidām nezinu, ko darīšu ar šīs spēles ripu. Nekad par to pat neesmu domājis. Varbūt uzdāvināšu vecākiem. Būs par to jāpadomā," nedaudz samulsis pēc jautājuma bija 23 gadus vecais hokejists.

Kivlenieks kļuva par piekto latviešu hokeja vārtsargu, kuram izdevies aizvadīt spēli NHL. Pārējie ir Merzļikins, Kristers Gudļevskis, Pēteris Skudra un Artūrs Irbe.

"Blue Jackets" ar 60 punktiem 50 mačos ieņem sesto vietu Austrumu konferences turnīra tabulā.

Savukārt "Rangers" ar 50 punktiem 47 mačos ierindojas 13. pozīcijā Austrumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu