Video: kāda būs Latvijas basketbola nākotne? Debatē LBS prezidenta amata kandidāti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: 900sekundes/Twitter

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta amata kandidāti Raimonds Vējonis, Kaspars Cipruss un Anete Jēkabsone-Žogota pirmdien TV3 rīta ziņu raidījumā "900 sekundes" piedalījās debatēs.

Latvijas basketbola sabiedrība par savu nākotni izšķirsies otrdien, 21. janvārī, kad LBS biedru sapulcē notiks šīs organizācijas prezidenta vēlēšanas.

Ievadā katram amata kandidātam tika dotas 45 sekundes laika, lai kodolīgi izklāstītu galvenos uzdevumus, pie kuriem tiks strādāts ievēlēšanas gadījumā.

Tika uzdots jautājums, kā risināt spēlētāju apdrošināšanas jautājumu, lai Latvijas labākie basketbolisti varētu spēlēt valstsvienībā.

2017. gadā Latvijas sabiedrībā nebija vienprātības, vai tas ir pieņemami, ka no valsts līdzekļiem jāatvēl 123 000 eiro Porziņģa apdrošināšanai.

Latvijas basketbola izlase 2017. gada Eiropas čempionāta ar Porziņģi sastāvā izcīnīja 5. vietu, kas ir labākais rezultāts kopš valsts neatkarības atgūšanas.

LBS prezidenta amata kandidāti debatēja arī par infrastruktūras, treneru izglītības, jaunatnes basketbola attīstības un citiem jautājumiem. 

Pašreizējais LBS prezidents Valdis Voins, kurš amatā ir kopš 2011. gada, bija sagatavojis savu jautājumu amata kandidātiem - ievēlēšanas gadījumā, kādus grozījumus organizācijas statūtos viņi rosinās ieviest?

Kandidāti apsprieda jautājumu, vai LBS prezidenta amatam jābūt atalgotam? Patlaban organizācijas statūti paredz, ka LBS prezidents nesaņem atalgojumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu