Šneps neturpinās darbu LBS ģenerālsekretāra amatā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Šneps
Edgars Šneps Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps pirmdien preses konferencē paziņoja, ka viņš neturpinās darbu šajā amatā.

(Plkst. 15.43 papildināts viss teksts.)

Otrdien, 21. janvārī, notiks LBS biedru sapulce, kurā paredzētas arī šīs organizācijas prezidenta vēlēšanas. Uz šo amatu pretendē trīs kandidāti - Raimonds Vējonis, Kaspars Cipruss un Anete Jēkabsone-Žogota.

Vējonis un Cipruss publiski pauduši, ka viņu vadībā Šneps varētu turpināt darbu LBS ģenerālsekretāra amatā.

Ja otrdien LBS prezidenta vēlēšanās uzvarēs Vējonis vai Cipruss, tad Šneps vajadzības gadījumā pildīs ģenerālsekretāra pienākumus līdz brīdim, kad tiks atrasts viņa aizstājējs.

Šneps par savu lēmumu neturpināt darbu LBS ģenerālsekretāra amatā vispirms paziņojis žurnālistiem, bet Vējoni un Ciprusu viņš pirms tam vēl nebija informējis.

"Esmu pieņēmis lēmumu neturpināt darbu LBS. Pietrūkst degsmes un jaudas kaut kādiem maziem ikdienas uzdevumiem. Esmu gatavs turpināt darbu līdz jauna ģenerālsekretāra atrašanai," sacīja Šneps. 

Savukārt Jēkabsone-Žogota ievēlēšanas gadījumā par LBS ģenerālsekretāru izvēlēsies Artūru Štālbergu, kurš šobrīd ir Latvijas vīriešu basketbola izlases ģenerālmenedžeris.

Vēlēšanās uzvarot Jēkabsonei-Žogotai un Štālbergam kļūstot par LBS ģenerālsekretāru, par vīriešu valstsvienības ģenerālmenedžeri tiks virzīts Kristaps Janičenoks.

LBS prezidenta amatā kopš 2011. gada ir Valdis Voins, kurš pērn paziņoja, ka viņš nekandidēs uz nākamo termiņu.

Savukārt Šneps kopš 2009. gada ieņem LBS ģenerālsekretāra amatu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu