Bertāns palīdz "Wizards" pārtraukt neveiksmju sēriju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: EPA/Scanpix

Trīs spēļu zaudējumu sēriju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā pirmdien pārtrauca Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda. 

"Wizards" basketbolisti ar 106:100 savā laukumā pārspēja Detroitas "Pistons" vienību, kurai pārtrūka divu uzvaru sērija. 

Bertāns laukumā pavadīja 22 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus (1p. 2/2, 3p. 2/5), savāca trīs atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, trīsreiz pārkāpa noteikumus un spēli pabeidza ar lietderības rādītāju +6. 

Pirmo tālmetienu Bertāns realizēja otrās ceturtdaļas vidū, pārējos piecus punktus guva otrajā puslaikā, spēlējot nozīmīgu lomu "Wizards" izrāvienā, kad mājinieki guva deviņus punktus pēc kārtas. Vispirms rūjienietis trešajā minūtē ar "trejaci" palīdzēja pārņemt vadību (89:87), bet pāris minūtes vēlāk izprovocēja Markīfu Morisu uz piezīmi. Pretinieku basketbolists, apturot Bertānu, trāpīja viņam pa seju un par nesportisku pārkāpumu tika izraidīts no zāles, kamēr latvietis iemeta divus soda metienus (95:87). 

Ceturtdaļas otro pusi Bertāns pavadīja uz rezervistu soliņa, kamēr "Wizards" pārsvaru noturēja un svinēja uzvaru ar rezultātu 106:100.

Vašingtonas klubs neilgi pirms spēles paziņoja, ka potītes savainojumu guvis Pasečņiks, tāpēc spēle nevarēja piedalīties.

Par mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva "Wizards" līderis Bredlijs Bīls, kurš iemeta 29 punktus, ar 21 punktu izcēlās Ians Mahinmi, bet 13 pievienoja Tomass Braients. 

Tikmēr "Pistons" rindās Deriks Rouzs guva 21 punktu, bet Andrē Dramonds iemeta 18 un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas. 

Nākamo spēli "Wizards" komanda aizvadīs naktī uz ceturtdienu (Latvijas laiks), kad Maiami tiksies ar vietējo "Heat". 

Turnīra tabulas Austrumu konferences kopvērtējumā "Wizards" ar 42 spēlēs gūtām 14 uzvarām ieņem 12. pozīciju. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu