Merzļikins, Kivlenieks un Korpisalo ietaupa Kolumbusai teju 70 miljonus? (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Caurskatot statistikas ailes, šobrīd Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" ir izvilkusi pilno lozi vārtsargu pozīcijā.

Iepriekšējās septiņās sezonas par "Blue Jackets" vārtu drošību lielāko tiesu rūpējās patlaban 31 gadu vecais Krievijas hokejists Sergejs Bobrovskis.

Viņš šovasar pārcēlās uz Floridas "Panthers" komandu, vienojoties par septiņu gadu līgumu un 70 miljonu ASV dolāru atalgojumu (sezonā 10 miljoni).

Bobrovskis šobrīd ir otrais visvairāk pelnošais vārtsargs NHL aiz kanādieša Kerija Praisa, kurš Monreālas "Canadiens" sastāvā sezonas laikā nopelna 10,5 miljonus ASV dolāru.

Šosezon 36 mačos Bobrovskis palīdzējis "Panthers" komandai izcīnīt 18 uzvaras, vidēji spēlē atvairījis 89,7% pretinieku metienu un ielaidis 3,25 ripas.

"Panthers" otrais vārtsargs 25 gadus vecais kanādietis Kriss Drīdžers piedalījies 9 spēlēs, uzrādot labāku statistiku - 5 uzvaras, vidēji zaudēti 2,35 vārti un atvairīti 93,2% pretinieku metienu.

Ņemot vērā šā brīža statistikas rādītājus, "Blue Jackets" komanda ir ieguvēja, ka tā nav vienojusies ar Bobrovski par vairāku gadu un daudzu miljonu līgumu.

Kolumbusas vienībai šosezon NHL spēlēs piedalījušies trīs vārtsargi - latvieši Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks, kā arī soms Jonass Korpisalo.

25 gadus vecais Korpisalo šosezon līdz brīdim, kad guva traumu, piedalījās 32 spēlēs, palīdzēja Kolumbusai izcīnīt 17 uzvaras, vidēji atvairīja 91,3% pretinieku metienu un ielaida 2,49 ripas.

Merzļikins, kurš arī ir 25 gadus vecs, šosezon savā NHL debijas sezonā līdz šim piedalījies 20 spēlēs, sekmējis 8 uzvaras komandai, vidēji ielaidis 2,36 ripas un atvairījis 92,8% pretinieku metienu.

Savukārt 23 gadus vecais Kivlenieks nesen piedzīvoja NHL debijas spēli, kurā viņš ielaida tikai 1 vārtus, atvairīja 31 metienu (96,9%).

Portāla "capfriendly.com" dati liecina, ka Korpisalo, Merzļikins un Kivlenieks šosezon kopā saņem nepilnus 3 miljonus ASV dolāru (2 949 125 $).

Korpisalo atalgojums ir 1,15 miljoni, Merzļikins saņem aptuveni 874 tūkstošus, bet Kivlenieka atalgojums ir svārstīgs - 425 tūkstoši atrodoties fārmklubā AHL, bet, esot NHL komandas rīcībā, viņa alga var sasniegt pat 925 tūkstošus.

Savukārt pēc portāla "spotrac.com" apkopotās informācijas Korpisalo atalgojums ir dalītā 52./53. vietā starp NHL vārtsargiem, bet Merzļikina alga ierindojas 69. pozīcijā.

Portāls "spotrac.com" vēsta, ka Kivlenieks šosezon, pārstāvot NHL komandu, var saņemt pat nedaudz vairāk kā 1 miljonu dolāru (1 066 667 $), kas būtu 57. lielākā alga līgā starp vārtsargiem.

Korpisalo, Merzļikins un Kivlenieks pēc šīs sezonas var kļūt par neierobežotiem brīvajiem aģentiem. Visiem trim vārtsargiem pēc sezonas noslēdzas līgumi ar "Blue Jackets".

Jāatzīmē, ka lielu darbu aizsardzībā paveic "Blue Jackets" laukuma spēlētāji, kuri bloķē pretinieku metienus. To arī pēcspēles komentāros ir atzīmējuši Kolumbusas komandu pārstāvošie latviešu vārtsargi.

"Blue Jackets" aizsargi Sets Džounss un Davids Savards ieņem attiecīgi 5. un 6. vietu starp līgas labākajiem metienu bloķētājiem. Viņu rādītāji ir attiecīgi 109 un 107 bloķēti metieni.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu