Brāļi Šici: Siguldas trasē ir ļoti daudz piņķerīgu vietu (3)

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris un Juris Šici
Andris un Juris Šici Foto: AP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē Sigulda 27. reizi uzņems Pasaules kausa (PK) izcīņas posmu kamaniņu sportā. Vienas no lielākajām cerībām saistās ar brāļiem Andri un Juri Šiciem, kuri ir labi sagatavojušies un cer aizvadīt divus stabilus braucienus, tad būs arī rezultāts. 

"Protams, startēt savās mājās ir ļoti patīkami, jo mūs atbalstīt atnāks ne tikai līdzjutēji, bet arī ģimenes, radi. Atbalstītāji trases malā ir ļoti labi dzirdami, un tas ir kā mūsu trešais cilvēks kamanās. Sajūtas ir daudz atbildīgākas nekā citos Pasaules kausa posmos, kas būtu līdzvērtīgi pasaules čempionātam. Tāpēc ir patīkami, ka tuvu pasaules čempionātam ir posms savās mājās," sarunā ar TVNET sacīja Andris Šics

Siguldas Pasaules kausa posmā piedalīsies 135 sportisti no 24 valstīm, tostarp arī visi Latvijas labākie kamaniņu braucēji – brāļi Šici, Kristers Aparjods, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kā arī juniori Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Sigita Bērziņa un Elīna Ieva Vītola.

Pēc iepriekšējā Latvijas čempionāta brāļi uztaisīja jaunas kamanas, kuras ļoti labi slīd. 

"Ieguldītais darbs pagājušās sezonas beigās nes augļus arī šajā gadā. Arī pēc šīs Pasaules kausa sezonas un pasaules čempionāta mēs esam ieplānojuši darbus, kurus darīsim, gatavojoties nākamajai sezonai," norādīja Andris Šics. 

"Katru gadu meklējam, mēģinām atrast jaunus materiālus kamanu sliecēm," teica Juris Šics. "Nevar teikt, ka mums tagad būtu īstais materiāls un ar to brauksim visas nākamās sezonas. Pēc sezonas atkal būs jauni meklējumi, jauni materiāli. Latvijas izlase šajā virzienā ir sākusi ļoti daudz investēt līdzekļus un idejas. Tas tikai ceļ kopējo komandas rezultātu. Kādreiz šajā jomā tik daudz nestrādāja."

Pagājušajā sezonā Šici Siguldas trasē izcīnīja bronzas medaļu, bet vēl gadu iepriekš ieguva sudraba godalgas. 

"Gribu nobraukt divus stabilus sacensību braucienus, lai es finišā varu brālim uzsist pa plecu un pateikt paldies, ka veicām labus braucienus. Tad tas rezultāts pats atnāks un būsim apmierināti ar to, ko būsim izdarījuši," skaidroja Andris. "Kāda vieta būs pēc sacensībām - to redzēsim..."

Bobslejisti un kamaniņu braucēji neslēpj, ka Siguldas trase ir sarežģīta un katra mazākā kļūda var daudz maksāt. Brāļiem Šiciem tā patīk. 

Andris un Juris Šici
Andris un Juris Šici Foto: AP/Scanpix

"Siguldas trase ir viena no labākajām pasaulē, visi sportisti nāk un saka, ka tik labi sagatavota trase kā Siguldā nav nekur. Visa trase ir nosegta ar jumtiem, vēja aizsegiem un laikapstākļi neietekmē tik ļoti kā citur pasaulē. Protams, ietekmē, bet ne tik krasi kā citās trasēs," uzskata Andris Šics. "Domāju, ka tieši mēs esam šeit braukuši visvairāk no visiem pasaules kamaniņu braucējiem. Bāze mums ir ielikta tik liela... redzēsim. Saka, ka mājas sienas palīdz. Cerams, ka tā būs. Mājasdarbs ir sagatavots, lai veiktu divus stabilus braucienus."

Sacensības sāksies ar Nāciju kausu piektdien, 24. janvārī, kurā startēs tie sportisti, kuri nav iekļuvuši labāko grupā un cīnīsies par iespēju startēt Pasaules kausā. Sestdien, 25. janvārī, uz starta stāsies dāmas un divvietīgās ekipāžas, bet svētdien, 26. janvārī, sacentīsies vīri un tiks aizvadīts sezonas trešais Sprinta Pasaules kausa posms.

Sacensību programma

Piektdiena, 24.01.2020.

  • plkst. 9.30 Nāciju kauss

Sestdiena, 25.01.2020. Pasaules kauss kamaniņu sportā

  • plkst. 11.50 1. brauciens - sievietes
  • plkst. 13.15 2. brauciens - sievietes
  • plkst. 15.00 1. brauciens - divvietīgās ekipāžas
  • plkst. 16.20 2. brauciens - divvietīgās ekipāžas

Svētdiena, 26.01.2020. Pasaules kauss kamaniņu sportā

  • plkst. 10.25 1. brauciens - vīrieši
  • plkst. 12.00 2. brauciens - vīrieši 
  • plkst. 13.45 Sprinta kauss - sievietes
  • plkst. 14.20 Sprinta kauss - divvietīgās ekipāžas
  • plkst. 15.05 Sprinta kauss - vīrieši

"Sigulda nav ātrākā trase, bet tajā ir ļoti daudz piņķerīgu vietu," neslēpa Andris. "Mums patīk šeit braukt. Ja Siguldā kamana skrien, tad skries arī visur citur."

Pasaules kausa posms Siguldā notiks jau 27. reizi. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu