Nākamsezon, iespējams, tiks rīkota Latvijas, Igaunijas un Somijas apvienotā volejbola līga

CopyDraugiem X Whatsapp
Jēkabpils "Lūši" volejbolisti
Jēkabpils "Lūši" volejbolisti Foto: Sporta klubs Jēkabpils Lūši (Facebook)

Nākamajā sezonā, iespējams, taps Latvijas, Igaunijas un Somijas apvienotā volejbola līga, otrdien vēstīja Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

Kā vēsta ERR, svētdien visas trīs valstis spērušas pirmos soļus, lai izveidotu vienotu līgu volejbolā. Netiek izslēgts, ka apvienotais turnīrs, kuru, iespējams, sauks Baltijas līga, savu pirmo sezonu aizvadīs jau šī gada rudenī.

Par šādu līgu tika runāts jau vairākus gadus iepriekš, bet pirmie "aisbergi" sakustējās pēc svētdienas Somijas kausa izcīņas noslēguma, kas norisinājās Tamperē.

Pirmajā sapulcē par līgas veidošanu piedalījās Somijas Volejbola asociācijas biedrs Hanno Pevkurs un Igaunijas Volejbola asociācijas prezidente un ģenerālsekretāre Helēna Vērmē.

Sākotnējais plāns paredz, ka jaunizveidotajā līgā startētu desmit vadošās Somijas komandas, bet Igaunijas un Latvijas vienību skaits vēl netiek minēts.

"Man ļoti patīk šī ideja. Baltijas līga tiek pozitīvi vērtēta starp Somijas klubiem. Šobrīd ir labs periods, lai uzsāktu kopīgu darbu un veicinātu šī sporta veida attīstību mūsu reģionā," teica Pevkurs.

Šādu ideju atbalstīja arī Somijas Volejbola asociācijas vadītājs Sepo Sīka-Aho. "Domāju, ka starptautiskais aspekts, kā arī jauni pretinieki un spēlētāji ienestu daudz interesanta Somijas volejbolā," teica Sīka-Aho.

Paredzams, ka līdz ar Baltijas līgas ieviešanu, Somijas, Igaunijas un Latvijas volejbolu līgu formāts tiktu pielīdzināts "Credit24" meistarlīgas izspēles kārtībai, no sākuma noskaidrojot labākos Baltijas līgā, bet pēc tam katra valsts savu spēcīgāko komandu noskaidrotu nacionālajā čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu