Zauerlands: Neesmu drošs, vai Glovackis patiešām grib revanša cīņu ar Briedi (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis (no kreisās), Pasaules boksa supersērijas rīkotājs Kalle Zauerlands un poļu bokseris Kšištofs Glovackis
Mairis Briedis (no kreisās), Pasaules boksa supersērijas rīkotājs Kalle Zauerlands un poļu bokseris Kšištofs Glovackis Foto: Ieva Makare/LETA

Pasaules boksa supersērijas organizators Kalle Zauerlands sarunā ar TVNET norādīja, ka viņš nav pārliecināts, vai polis Kšištofs Glovackis patiešām grib revanša cīņu pret Mairi Briedi.

Briedis pagājušajā vasarā "Arēnā Rīga" nokautēja Glovacki un savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), turklāt viņš sasniedza arī Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas finālu.

Dueļa norise gan tika vērtēta pretrunīgi. Otrajā raundā latvietis saņēma sitienu pa pakausi, bet viņš atbildēja ar sitienu ar elkoni pa Glovacka žokli. Arēnā bija tik liels troksnis, ka tiesnesis laikus neapturēja cīņu, kad vairākas reizes bija atskanējis otrā raunda beigu zvans.

Kalle Zauerlands ir supersērijas galvenais organizators, savukārt viņa brālis Nīse un tēvs Vilfrīds vada "Team Sauerland" promouteru kompāniju, kas pārstāv arī Latvijas bokseri. Vaicājām, vai "Team Sauerland" būtu interese organizēt Brieža un Glovacka revanšu?

"Pavisam noteikti - tā tik būtu cīņa," sacīja Kalle Zauerlands.

"Protams, tā būtu lieliska cīņa. Nav jautājumu. Neesmu gan pārliecināts, ka Glovackis patiešām grib šo cīņu," domā supersērijas organizators.

Kalle Zauerlands pieļauj, ka Glovacka pārstāvji ir panākuši sev vēlamo, ka Briedim tika atņemta WBO pasaules čempiona josta, jo Latvijas bokseris noteiktajā laikā nevarēja aizvadīt revanšu, tāpēc ka jāgatavojas supersērijas finālam pret kubieti Junielu Dortikosu.

Supersērijas organizators neizslēdz iespēju, ka Glovackis mēģinās izcīnīt WBO pasaules čempiona jostu, taču nemaz netieksies revanšēties Briedim.

"Varbūt viņš izcīnīs jostu un paliks Polijā. Briedim nevajag Glovacki. Gluži pretēji - Glovackim vajag Briedi," teica Kalle Zauerlands.

Sagaidāms, ka Glovackis varētu aizvadīt WBO pasaules čempiona titula cīņu pret Lielbritānijas bokseri Lorensu Okoliju. Patlaban 27 gadus vecais brits karjerā ir nepārspēts, izcīnot 14 uzvaras (11 nokauti).

Okoliju pārstāv slavenais promouters Edijs Hērns, kurš strādā ar pasaules čempionu smagsvaru kategorijā Entoniju Džošua, kā arī ar ukraini Oleksandru Usiku, kurš sarūpējis Briedim vienīgo zaudējumu karjerā.

Gan Briedis, gan Glovackis publiski pauduši, ka viņi ir gatavi aizvadīt revanša cīņu. Tomēr joprojām ir atklāti vairāki jautājumi - kas uzņemtos rīkošanu, kur duelis varētu notikt un vai abas puses spēs vienoties par nosacījumiem?

Briedis, kurš 13. janvārī atzīmēja 35. dzimšanas dienu, profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis 1 zaudējumu.

21. martā Rīgā latviešu bokseris cīnīsies pret 33 gadus veco Dortikosu, kurš ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis 1 zaudējumu.

Briedis un Dortikoss finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu - leģendārā Muhameda Ali trofeju.

Tāpat cīņas likme būs arī boksa žurnāla "The Ring" josta. Smagsvaru kategorijā šāda josta savulaik piederējusi boksa leģendām Muhamedam Ali un Maikam Taisonam.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu