Rīgas "Dinamo" jaunais vārtsargs Voris: No spēlēm KHL ieguvu ļoti daudz

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Voris
Jānis Voris Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aizvadītie mači Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Rīgas "Dinamo" komandas jaunajam vārtsargam Jānim Vorim esot devuši neatsveramu pieredzi, kas lieti noderēs nākotnē.

Vien 20 gadus vecais Voris šajā sezonā bija spiests "dzēst ugunsgrēku" Rīgas komandā, jo abi pamatvārtsargi (Aleksanders Salāks un Andrejs Makarovs) bija traumēti, bet pieredzējušu hokejistu šajā pozīcijā nolīgt vairs nebija laika.

Kopumā jaunais vārtuvīrs KHL aizvadīja septiņas spēles, kas viņam esot devušas neatsveramu pieredzi, sarunā ar TVNET pauda hokejists.

"Uzskatu, ka daudz ieguvu no tām spēlēm. Tādā līmenī kurš katrs netiek uzspēlēt. Esmu pateicīgs par man doto iespēju. Bija labāki un sliktāki mači, bet tagad zinu, pie kā man jāstrādā, lai nākotnē varētu spēlēt KHL," portālam TVNET pastāstīja Voris.

Šobrīd vārtsargs jau atrodas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" rīcībā, jo Salāks un Makarovs ir atpakaļ ierindā. Jaunais hokejists uzsvēra, ka viņam nevajadzēja daudz laika, lai pierastu pie KHL spēlētā hokeja.

"Protams, ka KHL visi ir profesionāļi. Viņi ar to pelna naudu. MHL spēlējošie juniori vēl tikai ir ceļā uz to. Tāpēc līmeņa atšķirība ir liela. Fiziski gan pārāk lielu atšķirību nejutu. Nebija tā, ka pēc katras trešdaļas KHL būtu pārguris. Bija nianses kustībā, pie kā bija jāpiedomā, bet citādi jutos komfortabli."

Voris septiņās spēlēs KHL vidēji zaudēja 3,22 vārtus katrā mačā, kā arī atvairīja 89,3% pretinieku metienu. Savukārt MHL vārtsargs aizvadījis 31 spēli, vidēji zaudējot 2,36 vārtus un atvairot 92,5% pretinieku metienu.

Hokejists pastāstīja, ka viņam pēc šīs sezonas beigsies līgums ar "Dinamo" organizāciju. Pagaidām par nākotnes plāniem viņš vēl nedomājot.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu