Indrašis gūst vārtus KHL spēlē; Kalniņš svin uzvaru papildlaikā

CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu uzbrucējs Miks Indrašis piektdienas uzvarā iemeta ripu tukšos vārtos, bet vārtsargs Jānis Kalniņš palīdzēja Helsinku "Jokerit" komandai svinēt kārtējo uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs.

Maskavas "Dinamo" savā laukumā ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz" un pārtrauca triju zaudētu spēļu sēriju.

Indrašis 25 sekundes pirms mača beigām nostiprināja mājinieku uzvaru ar metienu tukšos vārtos, panākdams 3:1.

Viņš laukumā pavadīja 16 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem un reizi bloķēja pretinieka metienu.

Indrašis šosezon piedalījies 33 mačos, guvis piecus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles.

Latvijas hokeja uzbrucējs vārtus nebija guvis kopš 14. oktobra spēles, kad viņš izcēlās ar diviem precīziem metieniem.

Helsinku "Jokerit" komanda savā laukumā ar Kalniņu vārtos ar 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Vladivostokas "Admiral".

Kalniņš atvairīja 20 no 23 pretinieku metieniem, tai skaitā trīs - papildlaikā.

Mājinieki visu maču bija iedzinēju lomā, trīsreiz spējot izlīdzināt rezultātu. Trešoreiz tas tika izdarīts 26 sekundes pirms pamatlaika beigām, Kalniņam sēžot uz rezervistu soliņa un "Jokerit" spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem.

Rezultātu izlīdzināja Sami Lepiste, un viņš pats pagarinājumā pēc spēlētām trim minūtēm un 25 sekundēm arī iemeta uzvaras "golu" pēc Braiena O'Nīla piespēles.

Šajā mačā Lepistem trīs rezultativitātes punkti (2+1), bet O'Nīlam divas rezultatīvas piespēles. Viesu rindās vārti un piespēle Ivanam Silajevam, bet divas rezultatīvas piespēles Ņikitam Korosteļovam.

Vēl vienā mačā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā un Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" vienība ar 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) atstāja sausā Čerepovecas "Severstaļ".

Daugaviņš laukumā pavadīja 15 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā reizi bloķēja pretinieka metienu un panāca +/- rādītāju +1.

Šajā mačā pārtrūka Daugaviņa rezultativitātes sērija. Viņš guva vārtus iepriekšējās četrās spēlēs pēc kārtas, divās no tām arī atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli.

Daugaviņš šosezon 48 spēlēs guvis 12 vārtus un veicis 20 rezultatīvas piespēles.

Karsums 11 minūtēs un 34 sekundēs laukumā trīsreiz meta pa vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienus un zaudēja abos iemetienos.

Latvijas hokeja uzbrucējs šosezon 31 spēlē atzīmējies ar desmit precīziem metieniem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Vārtos Ņikita Bespalovs atvairīja visus 22 "Severstaļ" hokejistu metienus.

Artūrs Kulda viesu rindās uz ledus pavadīja 17 minūtes un 25 sekundi, kuru laikā pielietoja divus spēka paņēmienus un divreiz bloķēja pretinieku metienus. 

Latvijas hokeja aizsargs šosezon aizvadījis 15 spēles, sešas no tām Rīgas "Dinamo" sastāvā. Viņa kontā ir četras rezultatīvas piespēles, divas Rīgas komandā un divas Čerepovecas vienībā.

Savukārt Latvijas valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" Balašihā apspēlēja "Soči" vienību ar 5:2 (0:1, 1:1, 4:0).

Rietumu konferencē Maskavas "Dinamo" ar 67 punktiem 52 mačos ieņem trešo vietu. "Jokerit" ir 67 punkti 50 spēlēs un ceturtā vieta, "Spartak" ir piektajā vietā ar 64 punktiem 51 cīņā, bet "Severstaļ" ar 46 punktiem 51 duelī ir desmitā, kamēr "Avangard" ar 72 punktiem 51 cīņā ir otrā Austrumos.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu zonā. 

Regulārajā čempionātā katra komanda tāpat kā iepriekšējā sezonā aizvadīs pa 62 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu