Čempionvienība "Riga" paraksta līgumu ar Krievijas spēlētāju Janovu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Daņila Janovs
Daņila Janovs Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Latvijas futbola čempionvienība "Riga" piektdien savu sastāvu papildinājusi ar 19 gadus veco Krievijas pussargu Daņilu Janovu, savā mājaslapā vēsta komanda.

"Oficiāli paziņojam, ka esam vienojušies par Krievijas futbola talanta Janova pārēju no Maskavas CSKA uz Latvijas čempioni "Riga" FC," kluba mājaslapā vēsta publicētais ieraksts.

19 gadus vecais pussargs pēdējos gados spilgti izcēlies Krievijas U-20 premjerlīgā un 12 spēles aizvadījis U-19 izlases sastāvā, kurās izcēlies ar vieniem gūtiem vārtiem.

2017./18. gada sezonā Janovs Krievijas U-20 premjerlīgā paspēja uzspēlēt sešos mačos, gūstot divus vārtus un atdodot vienu rezultatīvu piespēli. Gadu vēlāk pussargs 24 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, savukārt Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) jaunatnes līgā piecos mačos vārti un divas rezultatīvas piespēles.

2019./20. gada sezonā Janovs arī spēlēja Maskavas CSKA U-20 komandā šī vecuma valsts premjerlīgā. 18 mačos Janovs guva trīs vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Lielās konkurences apstākļos Janovam bija grūti iekļūt galvenās komandas sastāvā, lai arī tam futbolists bija ļoti tuvu.

Pēc 2019.gada sezonas Janovs uz pārbaudes laiku pievienojās "Riga". Talantīgais futbolists demonstrēja lielisku sniegumu pārbaudes spēlēs Kiprā, izceļoties gan ar vārtiem, gan rezultatīvām piespēlēm. Pēc ilgākām pārrunām "Riga" ir izdevies vienoties ar Krievijas futbola grandu par 19 gadus vecā futbolista pārēju uz Latvijas čempioni.

Janovs ir dzimis Krievijas pilsētā Penzā 2000.gada 27.janvārī. Spēlētājs ir Maskavas "Strogino" kluba audzēknis, kur 16 gadu vecumā jau debitēja Krievijas pēc spēka trešajā līgā. Arī nākamajā sezonā futbolists spēlēja šī kluba sastāvā tajā pašā čempionātā, bet 2018.gada janvārī notika talantīgā futbolista pāreja uz Krievijas futbola grandu Maskavas CSKA.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piektdien Latvijas Futbola federācija (LFF) par 2019.gada labāko treneri nosauca Mihailu Koņevu, kura vadībā "Riga" pērn izcīnīja Latvijas čempiontitulu.

2019.gada uzvara Latvijas čempionātā komandai arī nākamajā sezonā dos iespēju piedalīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, kurā pērn neizdevās pārvarēt pirmo kārtu.

Iepriekš "Riga" jau panāca vienošanos ar 196 centimetrus garo Islandes centra uzbrucēju Stefanu Ļubičiču un Francijā dzimušo Mikaēlu Žordānu Nkololo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu