Šorttrekists Krūzbergs sasniedz EČ pusfinālu 1500 metros

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Krūzbergs.
Roberts Krūzbergs. Foto: https://www.ventasbalss.lv/

Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs piektdien Ungārijas pilsētā Debrecenā iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā sacensībās 1500 metru distancē.

Šajā distancē mači sākās uzreiz ar ceturtdaļfinālu, kurā R.Krūzbergs savā slidojumā bija otrais, finišēdams pēc divām minūtēm un 15,948 sekundēm. Pusfinālā iekļuva katra slidojuma divi ātrākie šorttrekisti un vēl septiņi sportisti.

Reinis Bērziņš savā slidojumā bija ceturtais, no otrās vietas atpalikdams vairāk nekā pussekundi.

Tikmēr 500 metros Bērziņš priekšsacīkstēs ar 43,262 sekundēm savā slidojumā bija otrais, bet R.Krūzbergs citā slidojumā ar 41,650 sekundēm bija trešais. Ceturtdaļfinālā iekļuva abi divi latvieši, Bērziņam to paveicot ar vietu slidojumā, bet Krūzbergam - ar rezultātu.

Uz pusi garākā distancē R.Krūzbergs priekšsacīkstēs savā slidojumā finišēja pēc vienas minūtes un 30,881 sekundēm, kas slidojumā deva otro vietu un ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. Bērziņš citā slidojumā palika trešais, no vietas ceturtdaļfinālā atpaliekot par 0,183 sekundēm.

Latvijas kvartets ar R.Krūzbergu, Bērziņu, Kārli Krūzbergu un Endiju Vīgantu piedalījās arī 5000 metru stafetē, kur pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā finišēja otrie aiz krieviem, kas būtu devis vietu pusfinālā. Tiesa, Latvija tika sodīta par bloķēšanu ar roku, kamēr trešā vietā finišējusī Polija saņēma sankcijas par nepareizu stafetes maiņu, tādējādi latviešiem pusfināls ies secen.

Sacensībās sievietēm 16 gadus vecā Anna Jansone vistuvāk nākamajai kārtai bija 1000 metros, kur priekšsacīsktēs savā slidojumā bija trešā, no otrās vietas atpaliekot par 0,764 sekundēm. 500 un 1500 metros viņa savos slidojumos bija pēdējā.

Eiropas čempionāta sacensības turpināsies sestdien un svētdien.

Aizpērn Drēzdenē Eiropas čempionāta sacensībās 1000 metros bronzu izcīnīja Roberto Puķītis, kurš savas šorttrekista gaitas ir noslēdzis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu