Rīgas "Dinamo" mēģinās pārtraukt ieilgušo zaudējumu sēriju (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" šodien Rīgā lūkos pārtraukt piecu zaudēto spēļu sēriju, tiekoties ar Vladivostokas "Admiral".

Spēle starp abām vienībām paredzēta plkst.17 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

Rīdzinieki pirms pārtraukuma piedzīvoja četrus zaudējumus pēc kārtas, punktu gūstot tikai par zaudējumu pēcspēles metienos pret Čerepovecas "Severstaļ", bet trijās atlikušajās cīņās zaudējot ar kopējo vārtu starpību 0:15.

Veiksmīgāka nebija arī iepriekšējā spēle, kurā ar 1:2 mājās nācās piekāpties "Soči" komandai. Šajā spēlē gan bija arī pozitīva tendence, jo Aleksandram Protapovičam izdevās pārtraukt komandas 190 minūšu ieilgušo "sauso" sēriju.

"Dinamo" šajā spēlē nevarēs palīdzēt Andris Džeriņš, kurš par pārkāpumu pret tiesnesi saņēma divu spēļu diskvalifikāciju, kā rezultātā viņš nepiedalīsies arī duelī pret Novosibirskas "Sibirj". Savukārt traumas dēļ sezona priekšlaicīgi noslēgusies aizsargam Kristapam Zīlem.

Arī "Admiral" komandai nesenajās spēlēs nav izdevies demonstrēt to labāko sniegumu, izcīnot vienu uzvaru pēdējās piecās cīņās. Pēc panākuma pār Kazaņas "Ak Bars" Vladivostokas komanda vēlāk divreiz kapitulēja Omskas "Avangard", bet vēl pa reizei piekāpās Helsinku "Jokerit" un Ufas "Salavat Julajev".

"Dinamo" ar 33 punktiem 49 spēlēs ir pēdējā līgā. Pirmais astotnieks Rietumos ir jau 23 punktu attālumā, līdz ar to rīdzinieku tikšana Gagarina kausa izcīņā ir tikai teorētiska. Savukārt "Admiral" 49 mačos iekrājusi 50 punktus, kas Austrumu konferencē ļauj ieņemt devīto vietu.

Abas komandas KHL čempionātā līdz šim tikušās 11 reizes, rīdziniekiem uzvaru svinot astoņās reizēs. Viens no šiem panākumiem tika izcīnīts "bullīšos".

Šosezon abas vienības laukumā vēl nav tikušās.

Šī rīdziniekiem būs otrā no trim mājas spēlēm. Nākamais mačs mājās paredzēts otrdien pret Novosibirskas "Sibir".

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu