Ķibermaņa pilotētais divnieks Kēnigszē izcīna piekto vietu

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobsleja izlases ekipāža.
Latvijas bobsleja izlases ekipāža. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja divnieku ekipāža Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis sestdien Kēnigszē trasē Pasaules kausa posma sacensībās ierindojās piektajā vietā, bet Ralfs Bērziņš/Dāvis Spriņģis ieņēma 15.vietu. 

Pirmajā braucienā Ķibermanim un Miknim ar sesto numuru izdevās izdevās izcīnīt sesto vietu, no līderiem vāciešiem Frančesko Frīdriha un Torstena Margisa atpaliekot 0,39 sekundes. Otra Latvijas ekipāža Bērziņš/Spriņģis startēja piecpadsmitie un ieņēma 13.vietu 0,66 sekundes aiz vāciešiem.

Otrajā braucienā Ķibermanis teicami nobrauca, startā vēl ātrāk iestumjot bobu, un pēc ceturtā laika braucienā pakāpās par vienu vietu uz augšu, no uzvarētāja vācieša Frančesko Frīdriha ekipāžas summā atpaliekot par 0,66 sekundēm.

Bērziņš ar Spriņģi otrajā braucienā ierindojās 14.vietā, bet summā atkāpās uz 15.vietu 1,26 sekundes aiz uzvarētājiem.

Pasaules kausa izcīņas posma Kēnigzsē divnieku sacensību rezultāti.
Pasaules kausa izcīņas posma Kēnigzsē divnieku sacensību rezultāti. Foto: Ekrānuzņēmums

Otro vietu ieņēma Kēnigszē trase vienmēr labi braucošā kanādieša Džastina Kripsa ekipāža, kas Frīdriham zaudēja 0,51 sekundi. Trešie bija vācieši ar pilotu Niko Valteru, kas kanādiešiem piekāpās 0,02 sekundes.

Sacensībām bija pieteikušās 26 ekipāžas, bet Monako sportisti uz starta neizgāja. 

Ķibermanis Laplaņas posmā sastiepa kājas muskuli, tāpēc pirms nedēļas Īglsā viņš startēja, sēdot kamanās, un ieņēma 24.vietu, kamēr Bērziņam posmā bija desmitā pozīcija.

Svētdien Kēnigszē trasē notiks sacensības četriniekiem.

Eiropas kausa apritē šosezon startē Latvijas titulētākais pilots Oskars Melbārdis. Šobrīd nav zināms, vai viņš šajā sezonā atgriezīsies Pasaules kausa posmos.

Sezonas turpinājumā februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnījās Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu