Ķibermaņa un Bērziņa vadītajiem četriniekiem priekšā Kēnigzsē izaicinājums

CopyDraugiem X Whatsapp
Oskara Ķibermaņa pilotētais četrinieks Kēnigszē trasē.
Oskara Ķibermaņa pilotētais četrinieks Kēnigszē trasē. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja četrinieku ekipāžas ar pilotiem Oskaru Ķibermani un Ralfu Bērziņu šodien Kēnigszē trasē aizvadīs Pasaules kausa kārtējā posma sacensības.

Pirmais brauciens sāksies plkst.14.30 pēc Latvijas laika, bet otrajam starts tiks dots pusotru stundu vēlāk. Mačus tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Bērziņa ekipāža startēs ar otro numuru, bet Ķibermaņa četriniekam ticis sestais numurs. Sacensībām pieteikušās 23 ekipāžas.

Oskaru Ķibermani šoreiz bez Matīsa Mikņa un Laura Kaufmaņa iestums Helvijs Lūsis, kurš nomainīs Arvi Vilkasti neliela savainojuma dēļ.

Ralfs Bērziņš brauks ar ierastajiem stūmējiem Edgaru Nemmi, Dāvi Spriņģi un Edgaru Pirogu.

Ķibermanis posmā Laplaņā sastiepa kājas muskuli, tāpēc pirms nedēļas Īglsā viņš startēja, sēdot kamanās. Ķibermaņa četrinieks ieņēma 11.vietu, kamēr Bērziņam posmā bija 20.pozīcija.

Pirms tam šosezon Ķibermanim četriniekos otrā, ceturtā, trešā, piektā un trešā vieta. Bērziņš ar četrinieku nebrauca pirmajos divos posmos Leikplesidas trasē. Pēc tam viņa kontā līdz Īglsas posmam 19., 16. un 13.vieta.

Pasaules kausa divnieku ekipāžu kopvērtējuma vadībā ar 1110 punktiem ir vācietis Frančesko Frīdrihs, ar 882 punktiem seko kanādietis Džastins Kripss, bet 864 punkti ir šveicietim Mihaelam Fogtam. Ķibermanis ieņem ceturto pozīciju, iekrādams 828 punktus. Bērziņš ar 546 punktiem atrodams 13.vietā.

Četriniekos līderis ar 1277 punktiem ir Frīdrihs, par 38 punktiem mazāk ir viņa tautietim Johanesam Lohneram, bet Krips ar 1178 punktiem ir trešais. Ķibermanis no trešās vietas atpaliek par 56 punktiem, bet Bērziņš ar 358 punktiem ierindojas 17.pozīcijā.

Eiropas kausa apritē šosezon startē Latvijas titulētākais pilots Oskars Melbārdis. Šobrīd nav zināms, vai viņš šajā sezonā atgriezīsies Pasaules kausa posmos.

Sezonas turpinājumā februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnījās Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu