Pēdējā sacensību dienā Siguldā starts vīriem un Sprinta kauss

CopyDraugiem X Whatsapp
Riks Kristens Rozītis.
Riks Kristens Rozītis. Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Pasaules kausa (PK) sestais posms kamaniņu sportā Siguldā svētdien turpināsies ar vīriešu vieninieku un Sprinta kausa sacensībām.

Kā pirmie trasē dosies vīriešu vieninieki, kuriem pirmais brauciens paredzēts plkst.10.25, bet otrais plkst.12, tos tiešraidē translējot kanālam "Best4Sport TV".

Latviju vīriešu konkurencē pārstāvēs Kristers Aparjods, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks un Inārs Kivlenieks

Dārznieks trasē dosies ar 12.numuru, bet Rozītis ar 17., abiem vietu pamatsacensībās nodrošinot pēc snieguma Nāciju kausā, kurā Rozītis svinēja uzvaru, bet Dārznieks ierindojās sestajā pozīcijā. Pārējie divi sportisti jau iepriekš nodrošināja sev vietu pamatsacensībās.

Kopumā sacensībās startam pieteikušies 32 sportisti.

Šosezon sevi vislabāk apliecinājis Aparjods, kuram posmos Ziemeļamerikā bija piektā un septītā vieta, bet sezonas ievadā viņš bija ātrākais vienā no braucieniem, taču kritiens liedza cīnīties par goda pjedestālu. Pirms diviem posmiem viņš izcīnīja ceturto vietu, bet iepriekšējā ierindojās desmitajā pozīcijā.

Lillehammerē notikušajā posmā vienlaikus tika sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas. Šajā ieskaitē vislabāk veicās Aparjodam, izcīnot devīto vietu. Rozītis bija 15.vietā, divas pozīcijas zemāk atradās Kivlenieks, bet Dārznieks finišēja ar 18.ātrāko laiku.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 536 punktiem ir Romāns Repilovs no Krievijas, otro vietu ar 450 punktiem ieņem itālis Dominiks Fišnallers, bet trešais ar 419 punktiem ir austrietis Jonass Millers. Aparjods ar 271 punktu ir devītais, Kivlenieks ar 175 punktiem ir 15., Rozītis ar 112 punktiem noslēdz pirmo divdesmitnieku, bet Dārznieks ar 66 punktiem ir 28.pozīcijā.

Pēc vīru braucieniem plkst.13.45 starts tiks dots dāmu Sprinta kausa sacensībām, kurās Latviju pārstāvēs trīs sportistes - Ulla Zirne, Kendija Aparjode un Elīza Cauce.

Aparjode startēs ar piekto numuru, Zirne trasē dosies kā septītā, bet Cauce sacensības sāks no 13.starta vietas. 

Cauce sestdien Siguldā Pasaules kausa sestajā posmā izcīnīja bronzu. Zirne ieguva devīto vietu, Aparjode ierindojās divas pozīcijas zemāk, bet Elīna Ieva Vītola finišēja ar 12.laiku.

Sezonas pirmajā Sprinta kausā Vistlerā Aparjode izcīnīja desmito vietu, bet Cauce ierindojās divas pozīcijas zemāk. Otrajā posmā Aparjode vēlreiz ieguva desmito vietu, bet 12.pozīcijā finišēja Zirne.

Plkst.14.20 Sprinta kausā dalību uzsāks divvietīgās ekipāžas, kurās arī piedalīsies trīs Latvijas ekipāžas - Juris un Andris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kā arī Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.

Visas trīs ekipāžas dalību Sprinta kausā nopelnīja ar lieliskajiem startiem sestdienas sacensībās. Brāļi Šici Siguldas trasē svinēja savu pirmo uzvaru pamatsacensībās Pasaules kausa posmos, Gudramovičs/Kalniņš izcīnīja piekto vietu, bet trešais Latvijas divnieks ierindojās divas pozīcijas zemāk.

Sezonas pirmajā Sprinta kausā divniekiem uzvaru negaidīti svinēja Šici, Gudramovičs/Kalniņš izcīnīja sesto vietu, bet Putins/Marcinkēvičs bija 13. starp 14.ekipāžām. Otrajā posmā Šici finišēja sestajā vietā, Gudramovičs/Kalniņš ierindojās devītajā pozīcijā.

Kopvērtējuma līderi ir vācieši Toni Egerts/Saša Benekens, kuri iekrājuši 667 punktus, otrie ar 602 punktiem ir viņu tautieši Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, bet pirmo trijnieku ar 486 punktiem noslēdz austrieši Tomass Štoijs/Lorencs Kellers. Brāļi Šici ar 441 punktu ieņem ceturto vietu, Gudramovičs/Kalniņš ar 336 punktiem ir devītie, bet Putins/Marcinkēvičs ierindojas 15.pozīcijā ar 228 punktiem.

Savukārt plkst.15.05 starts tiks dots vīriešu Sprinta kausa vieninieku sacensībām, kurās dalībnieki tiks noskaidroti pēc rezultātiem Pasaules kausa vieninieku sacensībās.

Sezonas pirmajā Sprinta kausā iekļuva vienīgi Aparjods, kurš izcīnīja 12.vietu. Otrajā posmā Aparjodam pievienojās Kivelnieks, kurš finišēja ar 11.laiku, aiz sevis atstādams tautieti.

Februāra pirmajā nedēļas nogalē Oberhofā norisināsies septītais posms, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu