Kritieniem bagātās vīru sacensībās Siguldā uzvar vācietis Ludvigs; divi latvieši desmitniekā

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Dārznieks
Artūrs Dārznieks Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas kamaniņu braucēji Inārs Kivlenieks un Artūrs Dārznieks svētdien Siguldā izcīnīja attiecīgi septīto un astoto vietu Pasaules kausa sestā posma pamatsacensībās, Riks Kristens Rozītis bija 14.pozīcijā, bet Kristers Aparjods pēc kritiena samierinājās ar pēdējo, 31.vietu.

Uzvaru svinēja vācietis Johanness Ludvigs, kurš pirmajā braucienā bija vien 21.pozīcijā. Otrās vietas ieguvējs Romāns Repilovs viņam divu braucienu summā zaudēja 0,017 sekundes, bet olimpiskais čempions Dāvids Glairšers no Austrijas atpalika 0,022 sekundes.

Kivlenieks zaudēja 0,296 sekundes, kas deva septīto vietu, bet uzreiz aiz viņa bija pirmajā braucienā uzvarējušais Dārznieks, kurš atpalika 0,347 sekundes. Rozītis ar 0,514 sekunžu deficītu bija 14.vietā, bet Aparjods pirmajā braucienā rupji kļūdījās un otrajā krita, atpalikdams vairāk nekā 22 sekundes.

Sacensības iespaidoja laikapstākļi, jo siltā laikā uz mīksta ledus braucienos priekšrocība ir sākumā startējušajiem sportistiem. Līdz ar to, pirmā brauciena vadošie sportisti bija spiesti atkāpties no savām pozīcijām.

Pirmajā braucienā nepārspēts palika Dārznieks, kurš savu mājas trasi veica 48,437 sekundēs, 0,046 sekundes lēnāks bija slovāks Jozefs Ninis, bet 0,106 sekundes atpalika vācietis Sebastjans Blejs. Rozītis Dārzniekam zaudēja 0,147 sekundes, kas deva sesto vietu, Kivlenieks ar 0,255 sekunžu deficītu bija dalītā desmitā vietā, bet Aparjods kļūdījās un ar 0,678 sekunžu atpalicību ieņēma vien 26.pozīciju starp 32 startējušajiem kamaniņu braucējiem.

Otrajā braucienā ātrāko laiku - 48,301 sekundi - sasniedza pirmajā braucienā priekšpēdējā vietā palikušais krievs Aleksandrs Gorbacevičs, 0,035 sekundes viņam zaudēja Repilovs, bet 0,047 sekundes atpalika Ludvigs. Kivlenieks zaudēja 0,549 sekundes un braucienā bija desmitais, Dārznieks ar 0,855 sekunžu deficītu bija 21.vietā, bet Rozītis ar 0,02 sekundēm sliktāku rezultātu bija tieši aiz sava tautieša.

Dārznieks un Rozītis ar vietu pamatsacensībās nodrošināja pēc snieguma Nāciju kausā, kurā Rozītis svinēja uzvaru, bet Dārznieks ierindojās sestajā pozīcijā. Pārējie divi sportisti jau iepriekš nodrošināja sev vietu pamatsacensībās.

Iepriekš šosezon sevi vislabāk apliecinājis Aparjods, kuram posmos Ziemeļamerikā bija piektā un septītā vieta, bet sezonas ievadā viņš bija ātrākais vienā no braucieniem, taču kritiens liedza cīnīties par goda pjedestālu. Pirms diviem posmiem viņš izcīnīja ceturto vietu, bet iepriekšējā ierindojās desmitajā pozīcijā.

Lillehammerē notikušajā posmā vienlaikus tika sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas. Šajā ieskaitē vislabāk veicās Aparjodam, izcīnot devīto vietu. Rozītis bija 15.vietā, divas pozīcijas zemāk atradās Kivlenieks, bet Dārznieks finišēja ar 18.ātrāko laiku.

Februāra pirmajā nedēļas nogalē Oberhofā norisināsies septītais posms, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu