Sporta zvaigznes slīgst skumjās par Braienta bojāeju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kobe Braients
Kobe Braients Foto: Reuters/ScanPix

Visu sporta pasauli un ne tikai to svētdien pāršalca traģiska vēsts. Helikoptera avārijā Kalifornijā bojā gāja basketbola leģenda Kobe Braients un viņa 13 gadus vecā meita Džianna. Kopumā šajā negadījumā dzīvību zaudēja deviņi cilvēki. Basketbola un sportā izcilnieki sēro.

Dirks Novickis

"Tas man ir liels trieciens. Atceros, kā pēc spēlēm, atgriežoties mājās, skatījos, kā tu dominēji ceturtajā ceturtdaļā. Tu iedvesmoji ļoti daudz cilvēku visā pasaulē, tajā skaitā mani.

Tu vienmēr pierūksi,

Tevi vienmēr atcerēsies,

Tevi vienmēr mīlēs.

"Dusi mierā ar savu eņģeli Džiannu. Dziļākā līdzjūtība Vanesai, meitenēm un visiem draugiem un ģimenēm par šodien zaudētajām dzīvībām," raksta kādreizējais Dalasas "Mavericks" līderis Dirks Novickis.

Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs

"Paldies preses pārstāvjiem, kuri pēc spēles nedevās ģērbtuvēs, jo puiši tiešām pārdzīvo un gaisotne ģērbtuvē ir ļoti bēdīga. Viņš cīnījās par uzvaru kā neviens. Tieši izsalkums pēc uzvarām viņu padarīja tik pievilcīgu visiem. Izsalkums pēc uzvaras. Mēs visi sērojam par viņa zaudēšanu. Viņš nozīmēja ļoti daudz mums visiem. Miljoniem līdzjutēju viņu mīlēja dažādu iemeslu dēļ," oficiālajā NBA TV "Twitter" kontā citēts Popovičs. "Mēs visi jūtamies, it kā mums būtu atņemta daļa no sevis."

Foto: Aģentūras publicē bildes ar Braienta bojāejas vietu

Tenisa zvaigzne Novāks Džokovičs

"Mana sirds patiesi sēro. Kobe bija lielisks mentors un draugs. Tu un tava meita vienmēr paliksiet mūsu sirdīs. Trūkst vārdu, lai izteiktu visdziļāko līdzjūtību Braientiem un ikvienai ģimenei, kuru skārusi šī traģēdija. Dusi mierā," savā tvitera kontā raksta Džokovičs. 

NBA leģenda Čārlzs Bārklijs

"Kad izdzirdēju šīs ziņas, uzreiz izplūdu asarās. Un raudu joprojām. Jūtu nepanesamas skumjas," ESPN citēts Bārklijs. 

NBA leģenda Maikls Džordans

"Esmu šokā par traģisko Kobes un Džiannas bojāeju. Vārdi nevar aprakstīt sāpes, ko šobrīd izjūtu. Es mīlēju Kobi - viņš man bija kā mazais brālis. Bieži sazinājāmies. Man pietrūks šo sarunu. Viņš bija viens no visu laiku labākajiem. Kobe bija arī lielisks tēvs, kurš mīlēja savu ģimeni un lepojās ar meitas panākumiem basketbolā. Jvete man pievienojas līdzjūtības paušanā Vanesai, "Lakers" organizācijai un basketbola faniem visā pasaulē," raksta Džordans.

Futbola zvaigzne Neimars

"Tās ir lielas skumjas visam pasaules sportam un mums visiem, ne tikai basketbola līdzjutējiem. Viņš sporta labā paveica ļoti daudz," Canal+ citē Neimara teikto. 

Braienta bijušais komandas biedrs Šakils O'Nīls

"Nav vārdu, lai aprakstītu sāpes, ko šobrīd jūtu, zaudējot savu brāļameitu un brāli. Es tevi mīlu, un mums tevis pietrūks. Izsaku līdzjūtību Braienta un pārējo avārijas upuru ģimenēm," savā "Twitter kontā rakstīja O'Nīls. "Kobe bija kas vairāk nekā atlēts. Viņš bija ģimenes cilvēks. Tas man ar viņu bija viskopīgākais. Mēdzu apskaut Kobes bērnus, it kā viņi būtu mani. Tāpat arī Kobe pieņēma manus bērnus kā savējos. Džianna piedzima tajā pašā dienā, kurā mana jaunākā meita Me'Ara."

Foto: Braienta līdzjutēji pie "Staples Center" izveido piemiņas vietu

Filadelfijas "76ers" zvaigzne Džoels Embīds

"Nezinu, ar ko sākt. Basketbolista gaitas uzsāku Kobes dēļ, pēc tam, kad noskatījos 2010. gada finālu. Gribēju būt kā Kobe. Esmu tik sasodīti noskumis. Ardievu, leģenda," savā "Twitter" kontā rakstījis Embīds.

Tenisa zvaigzne Marija Šarapova

"To ir neticami grūti apzināties. Nekad neaizmirsīšu dāsnumu un laiku, ko Kobe man veltīja vairākos manos grūtākajos brīžos. Vienmēr būšu pateicīga. Mana sirds ir ar tevi un tavu jauko ģimeni," tviterī vēsta Šarapova. 

Atlantas "Hawks" līderis Trē Jangs

"Visas mācības un padomus, kurus man devi, es atcerēšos mūžīgi. Paldies, Kobe," sacīja Jangs, kurš mačā pret Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvēto Vašingtonas "Wizards" laukumā izgāja ar 8. numuru, lai gan ikdienā spēlē ar 11. Jaunajam saspēles vadītājam izdevās aizvadīt lielisku spēli - 45 punkti un 14 rezultatīvas piespēles. "Tas nav reāli. Vēl nesen pirmo reizi satiku Džiannu. Viņai izdevās apmeklēt tikai trīs NBA spēles. Divas no tām bija manas. Džianna man pateica, ka esmu viņas mīļākais spēlētājs. Nespēju tam noticēt."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu