Sakramento "Kings" spēlētājs apzināti neuzbrūk grozam, godinot Braienta piemiņu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kobe Braients
Kobe Braients Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sakramento "Kings" spēlētājs Badijs Hīlds pirmdienas mačā pret Minesotas "Timberwolves" apzināti neuzbruka grozam, kad bija izpildījis 24 metienus, lai godinātu svētdien traģiski bojā gājušā Kobes Braienta piemiņu.

Aizvadītajā mačā "Kings" ar rezultātu 133:129 papildlaikā uzvarēja "Timberwolves", bet Hīlds guva 42 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Sakramento kluba basketbolists šajā spēlē sasniedza savu rezultativitātes rekordu NBA, bet pēc spēles pauda, ka apzināti neuzbruka grozam, kad jau bija izpildījis 24 metienus un guvis 42 punktus. Tādējādi viņš godināja sava elka Braienta, kurš karjeras laikā spēlēja ar 24. numuru, piemiņu.

"Šodien spēlēt nebija vienkārši. Kobe uz manu spēli ir atstājis neizdzēšamu iespaidu. Visa mana dzīve ir bijusi par un ap Kobi Braientu. Skolā, sadzīvē, basketbola laukumā. Es iemīlējos viņa darba ētikā," pēc spēles sacīja ar 24. numuru uz krekla spēlējošais Hīlds.

"Viņš atstāja neizdzēšamu iespaidu uz daudziem pasaulē. Nav nozīmes, vai esi ārsts, jurists vai ugunsdzēsējs. Dievs viņam bija pieskāries, devis ko īpašu. Esmu par to visu viņam pateicīgs. Ceturtajā ceturtdaļā un papildlaikā vairs nemetu pa grozu, jo biju guvis 42 punktus, kas, apmainot ciparus vietām, veido skaitli 24."

Tāpat Hīlds godināja arī Braienta 8. numuru, jo piecas atlēkušās bumbas un trīs piespēles summā veidoja šo skaitli.

Jau ziņots, ka svētdien Losandželosā helikoptera avārijā traģiski gāja bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients. Izcilais spēlētājs mūžībā devās 41 gada vecumā. 

Kā raksta "Los Angeles Times", "Sikorsky S-76" helikopters miglainos laikapstākļos avarēja kalnos netālu no Kalabasas pilsētas. Negadījums noticis neilgi pirms plkst.10 pēc vietējā laika.

Palīdzības zvans 911 atskanēja plkst.9.47, un ugunsdzēsēji ieradušies redzēja, ka liesmas no lidaparāta stāvajā reljefā krūmos un kūlā izpletušās ceturtdaļakra apmērā. Glābšanā tika iesaistīti 56 ugunsdzēsības personāla darbinieki - ugunsdzēsēji un mediķi - un šerifa vietnieki.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu