Bārtija un Kenina sasniedz "Australian Open" pusfinālu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Ešlija Bārtija
Ešlija Bārtija Foto: EPA/Scanpix

Pasaules pirmā rakete mājiniece Ešlija Bārtija un ASV tenisiste Sofija Kenina otrdien iekļuva Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā.

Bārtija ar 7-6 (8:6), 6-2 pieveica čehieti Petru Kvitovu, kura turnīrā izlikta ar septīto numuru, pirmoreiz iekļūstot šo sacensību pusfinālā.

Bārtija revanšējās čehietei par zaudējumu šajā pašā turnīra stadijā pirms gada. 

"Tas ir bijis absolūti neticami. Zināju, ka man šodien pret Kvitovu jāspēlē tik labi, cik es to varu, un pirmais sets bija izšķirošais," pēc mača teica laimīgā uzvarētāja.

Austrāliete var kļūt par pirmo mājinieci kopš Kristīnes O'Nīlas 1978.gadā, kura uzvarējusi Austrālijas vienspēļu turnīrā.

Pirmā seta septītajā geimā, kas ilga apmēram desmit minūtes, Bārtija atspēlēja piecas breikbumbas. Sets beidzās pēc 69 kvalitatīva tenisa minūtēm, Kvitovai izsitot bumbiņu autā.

Maču Bārtija pabeidza ar netveramu servi.

Pusfinālā viņas pretiniece būs turnīrā ar 14.numuru izsētā Maskavā dzimusī amerikāniete Sofija Kenina, kura otrdien ar 6-4, 6-4 panākumu pār tunisieti Onu Žabēru sasniedza mūžā pirmo "Grand Slam" pusfinālu.

"Tas bija grūts mačs," pēc panākuma bilda 21 gadu vecā amerikāniete. Viņa uzsvēra, ka izšķirošais brīdis mačā bija otrā seta sestais geims, kurā viņa pretiniecei deva trīs breika iespējas, tomēr desmit minūšu ilgā cīniņā spēja uzvarēt.

"Tas bija grūts brīdis, pretiniece spēlēja labi," sesto geimu apraksta Kenina. "Nezināju, ka geims ilga desmit minūtes, bet tas bija ilgs. Pēc punkta izcīnīšanas ieguvu inerci un sāku spēlēt labāk."

Savukārt pasaules ranga 78.rakete Žabēra ir pirmā arābu sieviete, kura sasniegusi "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu.

Aļona Ostapenko nepārvarēja turnīra otro kārtu, bet Anastasija Sevastova neveiksmi piedzīvoja jau pirmajā duelī.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies līdz nākamajai svētdienai. Turnīra kopējais balvu fonds ir 20,4 miljoni eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu