"Liepājas" basketbolisti pārliecinoši zaudē latviešu pārstāvētajai "Kalev"/"Cramo" (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Liepāja" basketbolisti
"Liepāja" basketbolisti Foto: Facebook/ Liepājas Basketbols

"Liepājas" komanda otrdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārā čempionāta mačā piekāpās Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētajai un Aigara Šķēles pārstāvētajai Tallinas "Kalev"/"Cramo".

"Liepāja" viesos ar rezultātu 70:100 (17:25, 21:27, 21:24, 11:24) piedzīvoja zaudējumu pret Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Liepājniekiem ar 14 punktiem atzīmējās Niks Jansons, pa 13 punktiem guva Eduards Hāzners un Stefan Sinovečs, bet 12 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Radoslavam Pekovičam.

Tikmēr "Kalev"/"Cramo" rindās ar 16 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kails Vinaless, kamēr Šķēle teju sasniedza "double-double", jo guva 12 punktus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Kamēr "Liepāja" pēdējās septiņās LIBL spēlēs ir cietusi zaudējumus un pēdējo uzvaru svinējusi decembra sākumā pār "Tartu Universitāti", Tallinas vienība kopš novembra beigām 12 mačos izcīnījusi 11 panākumus, uzvaru sērijai apraujoties vien 14.janvārī savā laukumā pret "Ventspili".

LIBL "Kalev"/"Cramo" ar bilanci 18-3 ir trešajā vietā, kamēr liepājnieki ar četrām uzvarām 20 mačos ieņem priekšpēdējo 14.vietu.

Grūtāk talliniešiem veicas VTB Vienotās līgas turnīrā, taču arī tur pēdējā spēlē savā laukumā viņi ar 88:76 pārspēja Saratovas "Avtodor" un ar bilanci 6-8 pakāpās uz augsto sesto vietu.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas "Kalev"/TLU un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu