Ovečkins NHL labāko "bombardieru" sarakstā pakāpjas uz 9. vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigzne Aleksandrs Ovečkins trešdien izcēlās ar vārtu guvumu, kas viņam bija jau 693."gols" karjerā, kā rezultātā viņš labāko snaiperu sarakstā pakāpās uz devīto vietu.

Vašingtonas "Capitals" mājās ar 4:5 (2:3, 2:0, 0:2) piekāpās Nešvilas "Predators".

Ovečkins pirmā perioda izskaņā guva savas komandas otros vārtus, kā rezultātā viņš karjeras laikā vārtsargus pārspējis jau 693 reizes. Slavenais Krievijas hokejists labāko snaiperu sarakstā apsteidza Stīvu Aizermenu un pašlaik ieņem devīto pozīciju. Diezgan droši var apgalvot, ka Ovečkins tuvākajā laikā pakāpsies uz astoto pozīciju, kurā šobrīd ar 694 gūtiem vārtiem atrodas leģendārais Marks Mesjē. 

NHL zvaigzne pēdējās četrās spēlēs guvis deviņus vārtus, tostarp divreiz pēc kārtas izceļoties ar "hat-trick". Ja viņš turpinās gūt vārtus šādā pašā tempā, jau nākamsezon Ovečkinam ir lielas iespējas labāko snaiperu sarakstā pakāpties vismaz uz ceturto vietu, kuru šobrīd ar 741 "golu" ieņem Brets Hols.

Vašingtonas komandā šajā spēlē ar diviem vārtiem izcēlās Ričards Paniks, bet Nešvilas vienībā Raiens Johansons iekrāja 1+1, bet divas rezultatīvas piespēles Filipa Fošberja rēķinā.

Citviet Dalasas "Stars" savā laukumā ar 3:5 (1:1, 1:2, 1:2) zaudēja Toronto "Maple Leafs".

Uzvarētāju labā 1+1 nopelnīja Andreāss Jūnsons un Ostons Metjūzs, divas rezultatīvas piespēles atdeva Mičels Mārners, bet vēl vārtus guva arī Viljamss Nīlanders, kurš "golu" iemetis jau pēdējās piecās spēlēs pēc kārtas. "Stars" komandā divi vārti Aleksandram Radulovam.

Tikmēr krietni ieilgusī pēc kārtas nospēlēto spēļu sērija pārtrūka Drū Dautijam, kurš nevarēja laukumā doties arī 461.mačā pēc kārtas, lai palīdzēt Losandželosas "Kings" izcīnīt uzvaru. "Kings" savā laukumā ar 2:4 (1:0, 1:2, 0:2) kapitulēja Tampabejas "Lightning".

Uzvarētāju rindās divus vārtus un rezultatīvu piespēli nopelnīja kapteinis Stīvens Stemkoss, bet divas rezultatīvas piespēles iekrāja Breidens Points un Ņikita Kučerovs. "Kings" komandā vārtus iemeta Tailers Tofoli un Alekss Iafalo.

Tāpat pie panākuma tika Kalgari "Flames", kas viesos ar 4:3 (1:0, 2:2, 0:1, 0:0, 1:0) "bullīšos" uzvarēja Edmontonas "Oilers".

Kalgari komandā divus vārtus iemeta Endrū Mandžapane, bet "Oilers" rindās divas rezultatīvas piespēles nopelnīja Leons Draizaitls.

Visbeidzot zaudējumu mājās piedzīvoja Sanhosē "Sharks", ar 2:5 (1:1, 1:0, 0:4) piekāpjoties Vankūveras "Canucks". 

Vankūveras vienības rindās 1+1 iekrāja Kvins Hjūzs un Taners Pīrsons, bet Džeitī Millers divreiz rezultatīvi piespēlēja. "Sharks" komandā vārtus guva Brents Bērnss un Tomāšs Hertls.

Ceturtdien no latviešu pārstāvētajām komandām laukumā dosies vienīgi Zemga Girgensona Bufalo "Sabres", kas tiksies ar Monreālas "Canadiens".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu