NBA neplāno mainīt savu logo par godu Braientam (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kobe Braients NBA logo variācijā.
Kobe Braients NBA logo variācijā. Foto: instagram.com

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) neplāno mainīt savu logo, iekļaujot tajā pagājušajā nedēļā aizsaulē aizgājušā Kobes Braienta foto vai siluetu, vēsta "Yahoo Sports".

Nedēļas sākumā tīmekļa vietnē Change.org tika izveidota līdzjutēju petīcija, kurā NBA vadība aicināta mainīt līgas logotipu par godu helikoptera avārijā bojā gājušajam Braientam.

Šobrīd petīciju parakstījuši jau gandrīz trīs miljoni cilvēku, bet "Yahoo Sports" ziņo, ka pūliņi ir velti, jo līga neplāno mainīt savu vizuālo identitāti.

"Kompetenti avoti ziņo, ka līga neplāno mainīt savu logo, tajā iekļaujot konkrēta spēlētāja attēlu. NBA uzskata, ka ir pārāk daudz basketbolistu, kuri to būtu pelnījuši. Vislabākais variants esot pašreizējais, kad logo ir vispārējs, nevis ar konkrētu attēlu," raksta "Yahoo Sports" žurnālists Dens Vecels.

Šobrīd NBA logo redzams Džerija Vesta siluets. Viņš gan jau publiski paudis, ka nevēlas vairs būt redzams līgas logo.

NBA lēmums varētu būt saistāms ar pavisam vienkāršu iemeslu - nevēlēšanos zaudēt ieņēmumus vai maksāt kompensāciju Vestam. 

Jauns logo nozīmētu finansiālos ieguldījumus tā izstrādē, reklamēšanā, atribūtikas maiņā.

ASV medijs NBC aicinājis nesteigties ar lēmumu pieņemšanu emociju iespaidā. Šobrīd liela daļa pasaules vēl sēro par Braienta nāvi, bet pie logo maiņas jautājuma var atgriezties arī vēlāk. Ja tas tiešām būs aktuāli arī pēc emociju norimšanas, tad varēs uzsākt diskusijas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu