Skeletonistiem Dukuriem starts Sanktmoricas dabīgajā trasē

CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri piektdien Sanktmoricas trasē Šveicē aizvadīs Pasaules kausa priekšpēdējā, septītā, posma sacensības.

Pirmais brauciens sāksies plkst.10.30 pēc Latvijas laika, bet otrajam starts tiks dots plkst.12.15. Sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

T.Dukurs trasē dosies ar ceturto numuru, bet M.Dukuram būs desmitais numurs. Sacensībām pieteikušies 30 skeletonisti.

Iepriekšējā posmā otro reizi sezonā neviens no brāļiem nekāpa uz goda pjedestāla. T.Dukurs bija sestais, atstādams aiz sevis Martinu.

Līdz ar to Pasaules kausa kopvērtējumā par līderi kļuva krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš iekrājis 1243 punktus. Otrais ar 1215 punktiem ir M.Dukurs, bet trešo vietu ar 1189 punktiem ieņem Dienvidkorejas skeletonists Sunbins Juns. T.Dukurs iekrājis 952 punktus, kas dod septīto vietu.

Pirmajos divos posmos, kas abi notika ASV trasē Leikplesidā, M.Dukurs izcīnīja otro vietu, sacensībās Vācijas trasē Vinterbergā viņš ierindojās ceturtajā vietā, Laplaņas trasē Francijā atkal bija otrais, bet Īglsas trasē Austrijā svinēja desmito uzvaru pēdējos desmit posmos šajā trasē Pasaules kausa mačos. Tikmēr T.Dukurs finišēja attiecīgi sestajā, piektajā, divreiz desmitajā un 12.pozīcijā. 

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs finišēja trešajā, bet Tomass Dukurs - septītajā vietā. Gan pasaules čempionātā Kanādas trasē Vistlerā, gan Eiropas meistarsacīkstēs Īglsas trasē Austrijā Martins Dukurs uzvarēja, kļūstot par seškārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempionu. Tomass Dukurs ieņēma attiecīgi piekto un ceturto vietu.

Abiem brāļiem sezonas galvenās sacensības būs Eiropas čempionāts Siguldā un pasaules čempionāts Altenbergas trasē, kurā latvieši siltā laikā aizvadīja treniņus pirms sezonas.

Lielākās izmaiņas vairumam skeletonistu nācās veikt pēc jauno noteikumu stāšanās spēkā, kas paredz, ka sportists kopā ar kamanām nedrīkst svērt vairāk par 120 kilogramiem. Tādējādi Tomasam nācās nomest ķermeņa kilogramus, kā arī uzlabot savu braucamo.

Pēc šī posma Pasaules kausa sezona janvārī turpināsies februāra vidū, kad ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri Vecā kontinenta godalgas sadalīja jau Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Pēc sezonas beigām M.Dukuram bija paredzēta 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trases homologācija, tomēr koronavīrusa dēļ trases novērtēšana šopavasar ir atcelta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu