M.Dukurs Sanktmoricā izcīna uzvaru un atgriežas kopvērtējuma vadībā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Tomass Dukurs
Tomass Dukurs Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas labākais skeletonists Martins Dukurs piektdien Šveicē Pasaules kausa (PK) priekšpēdējā, septītajā, posmā izcīnīja uzvaru, kas ļāva atgūt vadību kopvērtējumā.

M.Dukurs pirmajā braucienā uzrādīja dalītu ceturto ātrāko starta laiku un trasē ilgi turējās līdzās dienvidkorejietim Sunbinam Junam. Latvietis pirmajā braucienā trīs laika kontrolēs pēc kārtas uzrādīja identisku laiku ar dienvidkorejieti, bet trases lejas daļā zaudēja ātrumā, tāpēc finišēja ar otro ātrāko laiku.

Otrajā braucienā M.Dukurs bija otrais ātrākais startā, bet braucienu aizvadīja bez kļūdām, summā izcīnot pirmo vietu.

Sudraba godalgu ieguva vācietis Fēlikss Kaizingers, kurš otrajā braucienā uzstādīja starta rekordu, bet summā latvietim zaudēja 0,31 sekundi. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viens vācietis Aksels Jungks, kurš bija par 0,34 sekundēm lēnāks.

Uzreiz aiz labāko trijnieka sekoja Juns, kurš otrajā braucienā pieļāva vairākas kļūdas un M.Dukuram zaudēja 0,36 sekundes. Piektajā pozīcijā ierindojās Aleksandrs Gasners no Vācijas, bet sešinieku noslēdza Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas.

Tikmēr T.Dukurs pirmajā braucienā uzrādīja 14.ātrāko starta laiku un finišēja 11.pozīcijā, bet otrajā braucienā viņam 11.laiks startā un astotā pozīcija, kas divu braucienu summā deva devīto vietu. Vecākais brālis Martinam zaudēja 1,01 sekundi.

Sacensībās piedalījās 30 sportisti.

Līdz ar uzvaru M.Dukurs ar 1440 punktiem atgriezies kopvērtējuma vadībā, par 21 punktu apsteidzot Tretjakovu. Trešajā pozīcijā ar 1381 punktu ir dienvidkorejietis Juns. T.Dukurs 1104 punktus un ieņem septīto vietu.

Jau ziņots, ka iepriekšējā posmā otro reizi sezonā neviens no brāļiem nekāpa uz goda pjedestāla. T.Dukurs bija sestais, atstādams aiz sevis Martinu.

Pirmajos divos posmos, kas abi notika ASV trasē Leikplesidā, M.Dukurs izcīnīja otro vietu, sacensībās Vācijas trasē Vinterbergā viņš ierindojās ceturtajā vietā, Laplaņas trasē Francijā atkal bija otrais, bet Īglsas trasē Austrijā svinēja desmito uzvaru pēdējos desmit posmos šajā trasē Pasaules kausa mačos. Tikmēr T.Dukurs finišēja attiecīgi sestajā, piektajā, divreiz desmitajā un 12.pozīcijā. 

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs finišēja trešajā, bet Tomass Dukurs - septītajā vietā. Gan pasaules čempionātā Kanādas trasē Vistlerā, gan Eiropas meistarsacīkstēs Īglsas trasē Austrijā Martins Dukurs uzvarēja, kļūstot par seškārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempionu. Tomass Dukurs ieņēma attiecīgi piekto un ceturto vietu.

Abiem brāļiem sezonas galvenās sacensības būs Eiropas čempionāts Siguldā un pasaules čempionāts Altenbergas trasē, kurā latvieši siltā laikā aizvadīja treniņus pirms sezonas.

Jau ziņots, ka lielākās izmaiņas vairumam skeletonistu nācās veikt pēc jauno noteikumu stāšanās spēkā, kas paredz, ka sportists kopā ar kamanām nedrīkst svērt vairāk par 120 kilogramiem. Tādējādi Tomasam nācās nomest ķermeņa kilogramus, kā arī uzlabot savu braucamo.

Pēc šī posma Pasaules kausa sezona janvārī turpināsies februāra vidū, kad ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri Vecā kontinenta godalgas sadalīja jau Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Pēc sezonas beigām M.Dukuram bija paredzēta 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trases homologācija, tomēr koronavīrusa dēļ trases ievērtēšana šopavasar ir atcelta.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu