"VEF Rīga" spēles beigu daļā uzvar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristjans Krajina
Kristjans Krajina Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas čempione "VEF Rīga" piektdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 102:84 (24:33, 24:17, 26:21, 28:13) pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību.

Rīdziniekiem ar 23 punktiem izcēlās Artūrs Kurucs, 20 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Kristijans Krajina, 12 punkti bija Lesteram Medfordam, bet 11 punktus iekrāja Arnolds Helmanis. Tāpat labu sniegumu demonstrēja Ksavjers Temss, kurš guva astoņus punktus, veica deviņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra četras bumbas.

Tikmēr valmieriešiem ar 26 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Roberts Blumbergs, 18 punktus guva Valters Vēveris, bet pa 15 punktiem bija Robertam Krastiņam un Klāvam Dubultam, kurš arī izcīnīja 11 bumbas zem groziem.

Vidzemes komanda pirmajā ceturtdaļā iekrāja desmit punktu pārsvaru, bet spēles otrajā nogrieznī komandas šķīra 12 punkti. "Vefiņš" gan atspēlējās, taču puslaiku tik un tā uzvarēja Valmieras basketbolisti - 50:48.

Spēles otro pusi viesi iesāka ar deviņi punktu izrāvienu, taču līdz trešās ceturtdaļas beigām tas tika dzēsts. Trešās ceturtdaļas beigās un ceturtā ceturkšņa pirmajā pusē "VEF Rīga" veica izrāvienu 24:4 un ielika pamatus uzvarai. Lielu artavu šajā izrāvienā deva Kurucs.

"VEF Rīga" ar 19 uzvarām 20 spēlēs ieņem otro vietu, bet valmierieši ar sešiem panākumiem 21 cīņā ir 11.pozīcijā.

Rīdzinieki tikko atgriezušies no smaga un neveiksmīga izbraukuma uz Kanāriju salām, taču iepriekšējā pieredze liecina, ka Čempionu līgā piedzīvotās grūtības neatsaucas uz sportiskajiem rezultātiem Latvijas - Igaunijas līgā. Gandrīz puse no izcīnītajām 19 uzvarām gan gūtas ar mazāk nekā desmit punktu starpību, un daudzu maču gaitā "VEF Rīga" bija iedzinēju lomā. Tomēr allaž rasti spēki, lai panāktu lūzumu un nodrošinātu veiksmīgu galotni.

Valmieriešus septiņu zaudējumu sērija attālinājusi no kārtotās astotās vietas, tiesa, konkurenti nav aizmukuši nesasniedzamā tālumā. Pēdējos mačos partnerim pietrūcis savainotā komandas līdera Edmunda Elkšņa.

Pirmajā spēlē Valmierā "VEF Rīga" uzvarēja ar 87:74.

Tikmēr turnīra līdere "Ogre" viesos ar rezultātu 89:75 (20:20, 26:20, 21:17, 22:18) pārspēja Raplas "Avis Utilitas", kuru pārstāv bijušais ogrēnietis Viktors Iļjins.

Ogrēniešiem ar 34 punktiem izcēlās Džeimss Beitemons, 20 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Jānim Pozņakam, bet 14 punktus guva Kristaps Dārgais.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Raits Rīvo Lāne, bet Iļjins 13 minūtēs guva divus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Ogres komanda ar 20 panākumiem 21 cīņā ir turnīra līdere, bet Raplas vienība ar 12 uzvarām 20 dueļos ir piektā.

Iepriekšējā spēlē ogrēnieši minimāli pārspēja "Kalev"/TLU (86:84), izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas. Savukārt Raplas komandas sasniegusi labu spēles kondīciju - septiņas uzvaras pēdējās deviņās spēlēs. Starp pieveiktajiem pretiniekiem gan nav līdergrupas dalībnieku.

Pirmā apļa spēlē "Ogre" savā laukumā uzvarēja ar 81:73.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas "Kalev"/TLU un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu