Rīgas "Dinamo" piedzīvo 12. "sauso" zaudējumu sezonā (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Miķelis Rēdlihs
Miķelis Rēdlihs Foto: www.dinamoriga.lv

Kārtējo zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā sestdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo" komanda, kas viesos ar 0:2 piekāpās spēcīgajai Kazaņas "Ak Bars". Latvijas vienībai šis bija jau devītais zaudējums pēc kārtas. 

Jau pašā spēles ievadā vienā no epizodēm neveiksmīgi nospēlēja mājinieku vārtsargs Adams Reideborns, bet īsi pēc tam viņš glāba situāciju. Īsi pirms tam divcīņā ar pretinieku cieta Mareks Djaloga, kurš pēcāk arī devās uz ģērbtuvēm. Turpinājumā abas vienības spēlēja ātru hokeju, kas ilgu laiku noritēja bez tiesneša svilpēm. Spēles desmitajā periodā rīdziniekiem bija pirmā iespēja skaitliskajā vairākumā, tomēr tā palika neizmantota. Aptuveni minūti pēc vairākuma beigām uz noraidīto soliņa devās Roberts Mačičs.

Mājiniekiem bija nepieciešamas nieka deviņas sekundes, lai panāktu 1:0. Ripas lidojuma virzienu vārtu priekšā pēc Džastina Azevedo metiena pielaboja Artjoms Gaļimovs.

Savukārt trīs minūtes līdz pirmā perioda beigām viesu spēlētājs Dmitrijs Voronkovs uz kautiņu izprovocēja Kārteru Eštonu, kurš vēlāk par to pārmācīja "Ak Bars" "varoni".

Otrā perioda ievadā pretinieki ar īsu laika intervālu divreiz pārkāpa noteikumus, rīdziniekiem iegūstot lielo vairākumu, kas netika izmantots. Pēc piecām nospēlētām minūtēm uz noraidīto soliņa bija redzams Kristaps Sotnieks. Mājinieku aizsargs vairākuma izspēlē kļūdījās uz zilās līnijas un Eštons izrāvās ātrajā pretuzbrukumā, bet viņš tika nedaudz kavēts, kā rezultātā neizdevās spēcīgs un precīzs metiens. Īsi pēc tam divi rīdzinieki vēlreiz izrāvās pretuzbrukumā, tomēr Reidebornu neizdevās pārspēt.

Atlikušajās otrās trešdaļas minūtēs iniciatīva lielākoties piederēja Kazaņas vienībai, rīdziniekiem vien retu reizi apdraudot pretinieka vārtus. Spēles 33.minūtē mazākumā lieliski spēlēja Nerijs Ališausks, kurš izcīnīja ripu "Dinamo" aizsardzības zonā un vēlāk arī "sadedzināja" svarīgas sekundes pie "Ak Bars" vārtiem. Lielāku spēles brīvību mājinieki ieguva otrā perioda pēdējās divās minūtēs, jo noraidījumu saņēma Vitālijs Pavlovs. Kazaņas komanda pacietīgi izspēlēja vairākumu, taču vārtus neizdevās gūt.

Trešais perioda "Dinamo" iesākās neveiksmīgi, jo 2+2 minūšu sodu par spēli ar augstu paceltu nūju saņēma Oskars Batņa. Mājinieki šo vairākumu ar vārtu guvumu noslēdza tikai vienu sekundi pirms soda beigām, pie atlēkušās ripas pirmajam nonākot pieredzējušajam Danisam Zaripovam.

Perioda otrajā pusē Kazaņas komanda manāmi bija mazinājusi spēles tempu, bet "Dinamo" tāpat ar grūtībām pārvarēja pretinieku zilo līniju, tikai retu reizi uzbrukumu noslēdzot ar metienu pa vārtiem.

Trīs minūtes līdz spēles beigām Jānis Švanenbergs rupji nospēlēja pret "Ak Bars" spēlētāju, saņemdams 2+2 minūšu sodu, bet Aleksandru Salāku vārtos tikmēr nomainīja Andrejs Makarovs. Salāks īsi pēc tam atgriezās vārtos, bet šādu soli Ģirts Ankipāns, visticamāk, veica, lai pavilcinātu spēles laiku. Kazaņas komanda pēdējās minūtēs necentās gūt trešos vārtus, mierīgā manierē sagaidot finālsvilpi.

"Dinamo" pēdējās sešās spēlēs guvusi vien četrus vārtus, divus no tiem iemetot iepriekšējā duelī pret Maskavas "Dinamo". Miks Indrašis šajā duelī iekrāja divas rezultatīvas piespēles. No pēdējām sešām spēlēm Rīgas klubs trijos gadījumos palika "sausā".

Latvijas komanda pirms šī mača bija cietusi astoņus zaudējumus pēc kārtas un pēc ceturtdienas neveiksmes oficiāli atvadījās no izredzēm spēlēt Gagarina kausa izcīņā. Rīgas komanda "play-off" nav spēlējusi sešus gadus pēc kārtas.Pirms sestdienas dueļa rīdzinieki pēdējās astoņās spēlēs, kurās "Dinamo" piedzīvojusi zaudējumu, vienībai kopumā izdevies gūt vien sešus vārtus, kamēr no sava vārtu tīkliņa ripa bija jāizvelk 28 reizes.

Turpretī Kazaņas komanda svinējusi piecas uzvaras pēc kārtas.

Rīgas komanda ar 34 punktiem 53 mačos Rietumu konferencē ieņem pēdējo, 12.vietu, kamēr Kazaņas vienība 53 dueļos iekrājusi 80 punktus un ieņem pirmo vietu Austrumos.

Abas komanda KHL čempionātā tikušās 22 reizes, 16 no tām uzvarot kazaņiešiem. Šosezon abas vienības vēl nebija tikušās.

Šajā izbraukumā Ģirta Ankipāna rīcībā ir vārtsargi - Andrejs Makarovs, Aleksandrs Salāks; aizsargi - Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Kristofers Berjlunds, Mareks Djaloga, Sergejs Gimajevs, Roberts Mamčics, Bens Māršals, Kristaps Sotnieks; uzbrucēji - Kārters Eštons, Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Koltons Gilīss, Reinis Lejnieks, Roberts Lipsbergs, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Aleksandrs Protapovičs, Miķelis Rēdlihs, Kirils Sļepecs, Jānis Švanenbergs.

Savainojumu dēļ šajā duelī Rīgas klubam nevar palīdzēt Metjū Majone, Rihards Marenis, Ņikita Setdikovs, Oskars Bārtulis un Kristaps Zīle, kuram sezona jau ir noslēgusies.

Jānis Voris, Reinis Liepiņš, Emīls Ģēģeris un Antons Trastašenkovs palīdz Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībai "Rīga" cīņā par "play-off".

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu