Ovečkins NHL labāko snaiperu sarakstā pakāpjas uz astoto vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigzne Aleksandrs Ovečkins piektdienas spēlē izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, kā rezultātā viņš līgas visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā nu jau atrodams astotajā pozīcijā.

Vašingtonas "Capitals" viesos ar 5:3 (2:0, 1:2, 2:1) uzvarēja Otavas "Senators".

Pirmos vārtus spēlē piektajā minūtē guva Tīdžejs Ošī, kurš pielaboja Džona Karlsona mestās ripas lidojuma virzienu. 12.minūtē Jevgēņijs Kuzņecovs jau panāca 2:0, bet otrās trešdaļas astotajā minūtē Kriss Tīrnijs pretinieku pārsvaru sadeldēja līdz minimumam. Perioda vidū Ovečkins ar gūtiem vārtiem vēlreiz ieguva Vašingtonas komandai divu vārtu pārsvaru, kas pēc nepilnām divām minūtēm atkal tika sadeldēts, precīzi metot Tomasam Šabo.

Noslēdzošās trešdaļas ceturtajā un piektajā minūtē abas komandas guva pa vieniem vārtiem, bet gala vārds piederēja Ovečkinam, kurš 15 sekundes līdz finālsvilpei ripu raidīja tukšos vārtos.

Ovečkinam tie bija otrie vārti spēlē un 695. karjerā, kā rezultātā viņš līgas labāko vārtu guvēju sarakstā pakāpies uz astoto vietu. Piektdien viņam izdevās apsteigt Marku Mesjē.

Krievijas hokejists pēdējās piecās spēlēs guvis 11 vārtus.

Citā spēlē par līgas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Leons Draizaitls, kurš palīdzēja Edmontonas "Oilers" mājās ar 4:2 (2:0, 0:1, 2:1) uzvarēt čempionvienību Sentluisas "Blues".

Draizaitls šajā spēlē guva divus vārtus, bet tikpat rezultatīvas piespēles iekrāja Raiens Nūdžents-Hopkinss. Setnluisas komandā vārtus guva Deivids Perons un Roberts Tomass.

Tāpat pie panākuma tika arī Vegasas "Golden Knights", kas viesos ar 4:3 (2:0, 0:1, 2:2) uzvarēja Karolīnas "Hurricanes".

Uzvarētāju labā Džonatans Maršeso un Pols Stastnijs iekrāja 1+1, bet divas rezultatīvas piespēles atdeva Raiens Smits. Karolīnas vienībā ar 1+1 izcēlās Sebastians Aho un Teuvo Tereveinens.

Tikmēr Vinipegas "Jets" mājās ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) piekāpās Bostonas "Bruins".

Bostonas komandā precīzus metienus izdarīja Patriss Beržerons un Džeiks Debrasks, bet vienīgos "Jets" vārtus iemeta soms Patriks Laine.

Visbeidzot Tampabejas "Lightning" viesos ar 4:3 (2:2, 1:0, 1:1) uzvarēja Anaheimas "Ducks".

"Lightning" rindās 1+1 nopelnīja Entonijs Sirelli un Ņikita Kučerovs, bet Andrejs Vasiļevskis svinēja savu 150.uzvaru NHL. Vārtsargs atvairīja 17 no 20 metieniem, tiekot galā ar 88,5% raidījumu. "Ducks" vienībā Rikārds Rakels un Maikls del Zoto atzīmējās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet divas piespēles atdeva kapteinis Raiens Geclafs.

Teodors Bļugers piektdien NHL spēlē ieguva lielu spēles laiku un negatīvu lietderības koeficientu, taču tas nebija šķērslis viņa pārstāvētajai vienībai Pitsburgas "Penguins" izcīnīt uzvaru.

"Penguins" mājās ar 4:3 (0:1, 3:1, 0:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Filadelfijas "Flyers".

Bļugers laukumā pavadīja 18 minūtes un 41 sekundi, no tām trīs minūtes un 41 sekundi nospēlēdams mazākumā. Uzbrucējs pielietoja divus spēka paņēmienus, vienreiz atņēma ripu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Nākamo spēli Pitsburgas vienība aizvadīs svētdien pret sev labi zināmo Vašingtonas "Capitals". Abas komandas jau vairākus gadus iepriekš tikušās izslēgšanas spēļu pirmajās kārtās.

Tāpat sestdien laukumā dosies arī Kolumbusas "Blue Jackets", kas ar Elvi Merzļikinu vārtos tiksies ar Zemga Giregnsona pārstāvēto Bufalo "Sabres".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu