Kivlenieks pirmo reizi kopš 2012. gada kāpj uz goda pjedestāla PK posmā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Inārs Kivlenieks
Inārs Kivlenieks Foto: EPA/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks sestdien Pasaules kausa septītajā posmā izcīnīja bronzas medaļu, uz goda pjedestāla šīs raudzes sacensībās kāpjot pirmo reizi kopš 2012.gada.

(Precizēta informācija virsrakstā, kā arī 1. un 4.rindkopā.)

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja četri sportisti - Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Kivlenieks un Kristers Aparjods.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēts vācietis Johaness Ludvigs, kurš pirmajā braucienā bija 24.pozīcijā, bet otrajā sasniedza ātrāko laiku, brīnumainā kārtā svinot uzvaru Pasaules kausa posmā. Otro vietu izcīnīja krievs Semjons Pavļičenko, kurš divu braucienu summā vācietim zaudēja 0,164 sekundes. 

Savukārt savu otro godalgu Pasaules kausa posma individuālajās sacensībās izcīnīja Kivlenieks, kurš pēdējo reizi uz pjedestāla Pasaules kausa posmā kāpa 2012.gada februārī. Viņš pirmajā braucienā bija 14., bet otrajā pakāpās par trim vietā, summā līderim zaudēdams 0,170 sekundes.

Inārs Kivlenieks (no labās)
Inārs Kivlenieks (no labās) Foto: EPA/Scanpix

Uzreiz aiz pjedestāla ierindojās vēl viens latvietis Aparjods, kurš līderim divu braucienu summā zaudēja 0,179 sekundes. Piekto vietu izcīnīja titulētais vācietis Fēlikss Lohs, bet sešinieku noslēdza austrietis Reinhards Egers.

Tikmēr Dārznieks pirmajā braucienā ierindojās 13.vietā, bet otrajā atkrita par trim pozīcijām, summā izcīnot desmito vietu. Viņš uzvarētajam zaudēja 0,324 sekundes. 

Visbeidzot pēdējais Latvijas sportists Rozītis pirmajā braucienā sasniedza 11.ātrāko laiku, bet otrajā pieļāva vairākas mazas kļūdas, finišējot 21.vietā. Divu braucienu summā viņš līderim zaudēja 0,632 sekundes un ierindojās 20.pozīcijā.

Par negaidītajiem sacensību rezultātiem parūpējās spēcīgs lietus, kas otrajā braucienā krasi ietekmēja ledus kvalitāti, kā vairākiem līderiem neizdevās uzlabot savu sniegumu.

Dārzniekam, Kivleniekam un Aparjodam jau bija garantēta vieta pamatsacensībās, kur caur piekto vietu Nāciju kausā iekļuva arī Rozītis. 

Sacensībās uz starta izgāja 30 sportisti.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 695 punktiem ir Krievijas sportists Romāns Repilovs, tālāk ar 634 punktiem seko Dominiks Fišnallers no Itālijas, bet pirmo trijnieku ar 609 punktiem noslēdz vēl viens krievs Pavļičenko. Aparjods ar 341 punkti ieņem 12.pozīciju, vietu zemāk ar 333 punktiem atrodas Kivlenieks, bet Rozītis ar 221 punktu ierindojas 17.pozīcijā. Dārznieks sešos posmos iekrājis 194 punktus, kas dod dalītu 19.vietu kopvērtējumā.

Iepriekš šosezon sevi vislabāk apliecinājis Aparjods, kurš Altenbergā izcīnīja ceturto vietu, bet sezonas ievadā Insbrukā viņš bija ātrākais otrajā braucienā, taču kritiens pirmajā liedza cīnīties par goda pjedestālu. 

Savukārt plkst.14.20 pirmos braucienus aizvadīs divnieku ekipāžas. Otrie braucieni paredzēti plkst.15.40.

Ar 14.numuru trasē dosies Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, uzreiz aiz viņiem sacensības sāks Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, bet kā priekšpēdējie no 24 ekipāžām startēs brāļi Juris un Andris Šici. Latvijas ekipāžām bija garantēta vieta pamatsacensībās, bet piektdien Nāciju kausā 11.vietu ieņēma Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, taču posmā no vienas valsts var startēt tikai trīs divnieki. 

Svētdien notiks sacensības sievietēm un būs spēkošanās komandu stafetē. Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs Ulla Zirne, Kendija Aparjode un Elīza Cauce, bet Elīna Ieva Vītola šajā nedēļas nogalē piedalās Eiropas junioru čempionātā. 

Pirms nedēļas latvieši savā trasē Siguldā izcīnīja vairākas medaļas. Divnieku pamatsacensībās uzvaru svinēja Juris un Andris Šici, bet Putins/Marcinkēvičs triumfēja Sprinta kausā, kur Šiciem tika sudrabs. Savukārt Elīza Cauce sacensībās sievietēm izcīnīja bronzu.

Pēc šī posma no 14. līdz 16.februārim Soču olimpiskajā trasē būs sezonas kulminācija, jo tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu