Bērziņš kļūst par divkārtēju Eiropas junioru vicečempionu bobslejā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ralfs Bērziņš ar savu četrinieku
Ralfs Bērziņš ar savu četrinieku Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas pilota Ralfa Bērziņa vadītais un Edgara Nemmes, Dāvja Spriņģa un Edgara Piroga iestumtais bobsleja četrinieks sestdien Īglsas trasē Insbrukā izcīnīja sudraba godalgas Eiropas junioru čempionātā, kā arī vienlaikus notiekošā Eiropas kausa posma sacensībās.

Uzvaru Eiropas kausā un kontinenta junioru meistarsacīkstēs jeb U-26 grupā izcīnīja vācu pilota Jonasa Jannuša ekipāža, kas palika nepārspēta abos braucienos.

Abos braucienos Latvijas bobslejisti bija otrie, no uzvarētājiem atsevišķos braucienos atpaliekot attiecīgi 0,13 un 0,08 sekundes, un izcīnīja sudraba medaļas gan junioru čempionātā, gan otro vietu Eiropas kausa posmā.

Par divām sekundes simtdaļām abu braucienu summā Bērziņam izdevās apsteigt galvenā favorīta vācieša Riharda Elsnera ekipāžu, kurš ne reizi vien braucis arī Pasaules kausa posmos. Aiz viņa Eiropas junioru meistarsacīkstēs palika vēl divas vācu ekipāžas, bet Eiropas kausa vērtējumā - pat trīs.

Oskars Melbārdis ar stūmējiem Reini Nunguru, Intaru Dambi un Māri Priekuli Eiropas kausa sacensību vērtējumā finišēja dalītā septītajā vietā, par 0,67 sekundēm atpaliekot no uzvarētājiem.

Savukārt Krievijas pilots Rostislavs Gaitjukevičs, kas uzvarēja abos braucienos gan ceturtdien Eiropas junioru čempionātā un Eiropas kausa sacensībās divniekos, gan piektdien - Eiropas kausa sacensībās četrinieku mačos, pirmajā braucienā pieļāva kļūdu, kas viņu atmeta uz pēdējo vietu, netiekot pat pie otrā brauciena.

Četrinieku konkurencē Eiropas junioru čempionātā startēja 11, bet Eiropas kausā - 24 ekipāžas.

Arī kopvērtējumā Eiropas kausa četrinieku ieskaitē triumfēja Jannušs, kurš sezonas laikā sakrāja 824 punktus. Labāko trijniekā ar 656 punktiem iekļuva Melbārdis un ar 636 punktiem - kopvērtējuma uzvarētājs divnieku konkurencē rumānis Mihajs Tentea. Bērziņš ar startu četros no astoņiem posmiem ar 398 punktiem ieņēma 12.vietu.

Eiropas kauss bobslejā ir otrais ešelons aiz Pasaules kausa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu