Girgensons un "Sabres" papildlaikā sagādā Kivleniekam pirmo zaudējumu NHL

CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: AP/Scanpix

Uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien svinēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas pieveica latviešu vārtsargu Matīsa Kivlenieka un Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets". 

Bufalo hokejisti savā laukumā bija pārāki ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:1) papildlaikā. Kolumbusas vārtus sargāja 23 gadus vecais Kivlenieks, bet uz rezervistu soliņa palika Merzļikins. 

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 13:45 minūtes, no kurām 1:15 spēlēja mazākumā. Viņš izpildīja divus metienus pa sava tautieša vārtiem, lika lietā trīs spēka paņēmienus un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. 

Tikmēr Kivlenieks atvairīja 22 no 24 pretinieku metieniem. 

Pirmā bīstamā epizode pie Kivlenieka vārtiem bija pirmā perioda vidū, kad Džeks Aikels un Džimijs Vesijs izslidoja divatā pret vienu viesu aizsargu. Aikela piespēlē sasniedza savu mērķi, taču Vesijs no tuvas distances meta pāri vārtiem.

Četras minūtes pirms pirmā perioda beigām tomēr mājinieki savu panāca - uzbrukuma zonas viducī Rasmusa Dālina piespēli saņēma Evans Rodrigess, kurš raidīja ripu garām Kivlenieka kreisās kājas kājsargam. Laukumā tobrīd arī bija Girgensons, kurš pirms tam uz zilās līnijas jau atvēzējās šķēlienam, tomēr ripu nesaņēma.

Otrajā trešdaļā Kivlenieka sargātie vārti nopietni tika apdraudēti divas reizes. Vispirms Kolins Millers izcēlās ar spēcīgu un aizsardzību caururbjošu metienu no zilās līnijas, bet pēc tam no tuvas distances ripu latvietim virsū uzmeta Rodrigess. Viesi šajā periodā vienreiz ieraidīja ripu vārtos, taču Aleksandrs Venberjs to paveica ar savu slidu, tādējādi vārtu guvums netika ieskaitīts.

Pēc ilgiem centieniem "Blue Jackets" trešā perioda sestajā minūtē izlīdzināja rezultātu. Dānis Olivers Bjorkstrands izmantoja situāciju, kurā vairāki hokejisti aizsedz Kārtera Hatona skatu un raidīja ripu tīklā. Trešdaļas turpinājumā rezultāts nemainījās, bet pāris minūtes pirms pamatlaika beigām Girgensons ar plaukstas metienu pārbaudīja Kivlenieka modrību.

Mačs turpinājās pagarinājumā, kura pirmajā minūtē Aikels pēc plaša reida pa pretinieku aizsardzības zonu no iemetienu apļa raidīja ripu mērķī, papildlaika 36.sekundē izraudams Bufalo komandai uzvaru.

Kivleniekam šī bija otrā spēle NHL karjerā. NHL viņš debitēja 19. janvāri, kad uzvarā 2:1 pār Ņujorkas "Rangers" latvietis atvairīja 31 metienu. Pirms NHL Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma latvietis tika nosūtīts atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Klīvlendas "Monsters", kuras rindās aizvadīja divas spēles, abās tiekot atzīts par mača trešo zvaigzni.

"Blue Jackets" komandai pārtrūka sešu uzvaru sērija, bet pretiniekiem - trīs zaudējumu sērija.

Girgensons šosezon laukumā devies 52 mačos, kuros atzīmējies ar 9 vārtu guvumiem un 5 rezultatīvām piespēlēm, bet viņa lietderības koeficients ir +1. 

Nākamo spēli Kolumbusas komanda aizvadīs svētdien vakarā (plkst. 21.00) pēc Latvijas laika, kad Monreālā tiksies ar vietējo "Canadiens".

Savukārt "Sabres" nākamajā spēlē naktī uz trešdienu uzņems Kolorado "Avalanche" hokejistus. 

Turnīra tabulas Austrumu konferences kopvērtējumā "Blue Jackets" ieņem sesto vietu, kamēr "Sabres" ir 11. pozīcijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu