Ķibermanis Sanktmoricā izcīna sudrabu Pasaules kausa sezonas pēdējās četrinieku sacensībās

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobsleja četrinieks
Latvijas bobsleja četrinieks Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa četrinieku ekipāža svētdien Sanktmoricas trasē Šveicē izcīnīja sudraba medaļu Pasaules kausa septītā posma sacensībās, bet kopvērtējumā viņš bija ceturtais.

Šoreiz Ķibermaņa pilotētās kamanas iestūma Matīss Miknis, Lauris Kaufmanis un Arvis Vilkaste, kurš iepriekšējo posmu izlaida veselības likstu dēļ.

Pasaules kausa sezonas pēdējās četrinieku sacensībās triumfēja kanādietis Džastins Kripss, kurš Ķibermani divu braucienu summā apsteidza par 0,13 sekundēm. Trešās vietas ieguvējs Johanness Lohners no Vācijas uzvarētājam zaudēja 0,34 sekundes, bet aiz viņa palika vēl divi vācieši Niko Valters un Frančesko Frīdirihs, kurš uzvarēja kopvērtējumā. Pirmo sešinieku noslēdza austrietis Benjamins Maiers.

Līderis pēc pirmā brauciena bija Lohners, kurš Sanktmoricas dabīgo trasi veica vienā minūtē un 5,41 sekundē. Otrās vietas ieguvējs Kripss bija 0,15 sekundes lēnāks, bet vēl 0,05 sekundes atpalika Ķibermaņa kvartets.

Otrajā braucienā ātrāko laiku uzrādīja Kripsa kvartets, kas finiša līniju šķērsoja pēc vienas minūtes un 5,56 sekundēm. Ķibermanis atpalika 0,08 sekundes un bija otrais, bet trešo vietu ar 0,23 sekunžu deficītu ieņēma Valters. Ķibermaņa ekipāža otrajā braucienā ar 4,97 sekundēm uzrādīja labāko rezultātu startā.

Ķibermaņa pilotētā Latvijas ekipāža trasē devās ar 13.numuru no kopumā 20 četriniekiem. Šajā trasē lielākas iespējas uzrādīt labāku rezultātu ir vēlāk startējušajiem sportistiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem ar 1686 punktiem triumfēja Frīdrihs, otrais ar 1649 punktiem bija Lohners, bet trešo vietu ar 1603 punktiem ieņēma Kripss. Ķibermaņa kontā bija 1524 punkti un ceturtā pozīcija, bet jaunā pilota Ralfa Bērziņa ekipāža ar 526 punktiem bija 17.vietā.

Ķibermanis bija vienīgais Latvijas pārstāvis šajā posmā, jo Bērziņš Insbrukā cīnījās Eiropas junioru čempionātā, kļūstot par divkārtēju Vecā kontinenta vicečempionu junioriem, bet Oskars Melbārdis turpat aizvadīja Eiropas kausa sacensības.

Ķibermanis posmā Laplaņā sastiepa kājas muskuli, tāpēc pirms divām nedēļām Īglsā viņš startēja, sēdot kamanās, bet jau nākamajā posmā Kēnigszē veica starta ieskrējienu.

Latviešu pilots sezonas ievadā Leikplesidā Pasaules kausa posmā četriniekiem izcīnīja otro un ceturto vietu, divos posmos Vinterbergā bija trešais un piektais, Laplaņā viņš bija trešais, pēc traumas sekoja 11.vieta Insbrukā, bet pirms nedēļas Kēngiszē viņš bija jau ceturtais.

Eiropas kausa apritē šosezon startē Latvijas titulētākais pilots Melbārdis. Nav zināms, vai viņš šajā sezonā atgriezīsies trasē Pasaules kausa pēdējā posmā Siguldā.

Sezonas turpinājumā mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri Vecā kontinenta godalgas sadalīja Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Ķibermanim pēc sezonas bija jādodas uz 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trases homologāciju, bet koronavīrusa dēļ tā tika atcelta.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu