Aparjode izcīna sesto vietu Pasaules kausa posmā Oberhofā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kendija Aparjode
Kendija Aparjode Foto: EPA/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode svētdien Oberhofā izcīnīja sesto vietu Pasaules kausa septītā posma sacensībās, bet Elīza Cauce un Ulla Zirne bija 11. un 12.pozīcijā.

Pirmo uzvaru karjerā svinēja 20 gadus vecā vāciete Anna Berraitere, kura otrās vietas ieguvēju Tatjanu Ivanovu no Krievijas divu braucienu summā pārspēja par 0,040 sekundēm. Trešā bija amerikāniete Sammera Bričere, kura Berraiterei zaudēja 0,104 sekundes.

Aparjode uzvarētājai zaudēja 0,273 sekundes, bet pirmais trijnieks bija 0,169 sekunžu attālumā. Cauce atpalika 0,580 sekundes, bet Zirne bija vēl 0,193 sekundes lēnāka.

Pirmajā braucienā nepārspēta bija Berraitere, kura trasi veica 41,458 sekundēs. Otrā ar nieka 0,016 sekunžu deficītu bija Ivanova, bet trešo vietu ieņēma Jūlija Taubica, kura savai tautietei zaudēja 0,047 sekundes. Ceturtā 0,084 sekundes aiz līderes un 0,037 sekundes aiz pirmā trijnieka bija Aparjode, bet 0,307 un 0,350 sekundes atpalika Cauce un Zirne, kurām bija attiecīgi desmitā un 12.vieta.

Arī otrajā braucienā Berraitere uzvarēja, šoreiz trasi veicot 41,378 sekundēs. Otrs labākais rezultāts bija Bričerei, kura zaudēja 0,016 sekundes, bet 0,024 sekundes atpalika Ivanova. Aparjode atpalika 0,189 sekundes un braucienā uzrādīja septīto rezultātu, Cauce ar 0,273 sekunžu deficītu bija desmitā, bet Zirne zaudēja 0,423 sekundes un braucienā bija vien 16.vietā.

Sacensībās piedalījās 28 kamaniņu braucējas.

Kopvērtējumā līdere ar 822 punktiem ir Ivanova, otro vietu ar 810 punktiem ieņem Taubica, bet trešā ar 592 punktiem ir krieviete Viktorija Demčenko. Aparjode iekrājusi 385 punktus un ir astotā, Cauce un Zirne ar 317 un 283 ir 14. un 15.vietā, bet Vītola ar 73 punktiem atrodama 32.pozīcijā.

Šosezon nevienai no latvietēm nav stabilu rezultātu, augstāko vietu sasniedzot Caucei, kura iepriekšējā posmā Siguldā izcīnīja bronzu. Iepriekš Altenbergas posmā Aparjode izcīnīja augsto piekto vietu.

Pērn Oberhofā Zirne izcīnīja desmito vietu, bet Cauce ierindojās divas pozīcijas zemāk. Savukārt Aparjode pagājušajā sezonā Oberhofas trasē bija 16.pozīcijā.

Pasaules kausa posmos ierasti startēja četras Latvijas pārstāves, bet Elīna Ieva Vītola šajā nedēļas nogalē piedalījās Eiropas junioru čempionātā.

Pēc dāmu startiem plkst.14 starts tiks dots komandu stafetei, kurā Latvijas braucējiem piešķirts astotais numurs.

Sestdien Kivlenieks pēc ilga laika pārtraukuma pirmo reizi kāpa uz Pasaules kausa pjedestāla individuālajā disciplīnā, izcīnīdams bronzu. Savukārt brāļi Šici izcīnīja otro vietu divnieku sacensībās.

Pirms nedēļas latvieši savā trasē Siguldā izcīnīja vairākas medaļas. Divnieku pamatsacensībās uzvaru svinēja Juris un Andris Šici, bet Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs triumfēja Sprinta kausā, kur Šiciem tika sudrabs. Savukārt Cauce sacensībās sievietēm izcīnīja bronzu. 

Pēc šī posma no 14. līdz 16.februārim Soču olimpiskajā trasē būs sezonas kulminācija, jo tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu