"Ventspils" basketbolistiem pārliecinoša uzvara Tartu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Ventspils" basketbolisti
"Ventspils" basketbolisti Foto: www.bkventspils.lv

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) čempione "Ventspils" svētdien svinēja uzvaru regulārā čempionāta mačā, tāpat pie panākuma tika "Latvijas Universitātes" vienība.

Ventspilnieki viesos ar rezultātu 99:70 (35:19, 26:16, 21:18, 17:17) pārspēja "Tartu Universitāti", svinot sesto uzvaru pēc kārtas.

Kurzemniekiem ar 20 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Jānis Bērziņš, 20 punktus guva Vess Vašpuns, 19 punkti bija Ronaldam Zaķim, 13 punktus guva Raiens Luters, bet 11 punkti bija Timotijam Šortsam.

Tartu vienībā ar 13 punktiem rezultatīvākais bija Kregors Hermets.

Ventspils komanda ar 16 uzvarām 21 duelī ir ceturtajā vietā, bet Tartu vienība ar septiņiem panākumiem 19 cīņās ir devītā.

"Ventspils" sestdien viesos ar 105:84 pārspēja ziemeļu kaimiņu vicečempioni Tallinas "Kalev"/TLU. Tā bija ventspilnieku septītā uzvara pēc kārtas, ieskaitot mačus FIBA Eiropas kausā. Piecas no tām svinētas LIBL.

"Tartu Universitāte" pēdējās divas spēles viesos ir zaudējusi, pārtraucot triju uzvaru sēriju. Pēdējā mačā ar 62:87 Tallinā tika atzīts "Kalev"/"Cramo" vienības pārākums.

Savā starpā komandas oficiālās spēlēs tikušās 17 reizes, 13 no tām panākumu svinot ventspilniekiem, kuri uzvarējuši pēdējās sešās savstarpējās spēlēs.

Pirmajā aplī ventspilnieki savā laukumā sagrāva pretiniekus ar 93:38.

Tikmēr "Latvijas Universitāte" savā laukumā ar 83:74 (13:17, 17:19, 25:19, 28:19) uzveica līgas pastarīti "Valga-Valka"/"Maks&Moorits". 

Studentiem ar 18 punktiem izcēlās Alberts Putāns, 13 punkti bija Gustavam Kapmusam, 12 punktus guva Renārs Birkāns, bet pa desmit punktiem bija Rendijam Feikneram un Robertam Bērzem.

Viesiem 20 punkti bija Emīla Krūmiņa kontā.

Rīdzinieki ar sešām uzvarām 20 dueļos ir desmitajā vietā, bet pierobežas vienība ar vienu panākumu tikpat mačos atrodami pēdējā 15.pozīcijā.

Pēdējās spēlēs bija zaudējušas abas komandas. Studentu zaudējumu sērija stiepās četru maču garumā, pēdējā spēlē ar 76:97 viesos piekāpjoties "Ventspils" basketbolistiem, bet Valgas/Valkas vienība pirms diviem zaudējumiem svinēja pirmo uzvaru sezonā, ar 84:76 savā laukumā pieveicot "Liepāju". Pēdējā cīņā savā laukumā nācās piekāpties Rakveres "Tarvas" ar 74:87.

Savstarpējās cīņās LBL un LIBL vienības tikušās desmitreiz. Līdz šim studenti panākumu svinējuši vien trīsreiz.

Pirmajā aplī janvāra sākumā studenti viesos uzvarēja ar 81:66.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas "Kalev"/TLU un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu