Nepamatotās apsūdzības atspēkotas un Kandavas kartodroms atsāks darbu

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Kandavas kartodroms
Kandavas kartodroms Foto: Publicitātes foto

Pēc vairāk nekā piecu gadu ilgas tiesas procesu un iesniegumu cīņas Augstākā tiesa noraidījusi pēdējo kasācijas sūdzību pret Kandavas kartinga trases īpašniekiem SIA Kartodroms, kas tagad ļauj trasei sākt pilnvērtīgu darbību. 

Kopš trases rekonstrukcijas 2008. gadā trases īpašnieki bijuši nepārtraukti iesaistīti tiesas procesos, kuru iniciatore bijusi viena un tā pati privātpersona no Rīgas. Tiesvedību un vairāk nekā 500 dažādu sūdzību un iesniegumu mērķis bija trases darbības traucēšana, pat slēgšana, uzskata kartodroma īpašnieki.

Kurzemē vienīgo kartingu trasi pilnā apmērā plānots izmantot no šā gada pavasara, tajā rīkojot dažāda mēroga iesācēju, amatieru un profesionāļu sacīkstes. Trases teritorijas kopējā platība ir 4,45 hektāri, garums – 1012 m, platums – 8 m.

“Beidzot varēsim fokusēties uz kartingu sportu un domāt par attīstību, nevis juridisku problēmu risināšanu. Šogad organizēsim vairākas aizraujošas sacīkstes. Jau pavasarī būs Edgara Skultes kauss, organizēsim arī Lemānas četru stundu izturības sacensības, nākotnē plānojam trasē atgriezt arī Rotax Nordic Challenge sacīkstes. Ikdienā trase būs atvērta ikvienam interesantam, kurš vēlēsies izmēģināt izklaides braucienu ar kartingu,” - tā kartodroma pārstāvis Ģirts Ļaudaks.

Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede tikmēr piebilst, ka trases darbību cita starpā palīdzējusi atjaunot vairāk nekā 5500 Kandavas un arī citu Latvijas novadu iedzīvotāju parakstīta atbalsta vēstule.

Kandavas kartodroms atrodas Kandavā, Jelgavas ielā. Tā sākotnēji uzbūvēta 1972. gadā, bet 2008. gadā, ieguldot vairāk nekā 1 707 000 eiro - pilnībā renovēta. Šā procesa gaitā tika pārveidota tās konfigurācija un ieviestas izmaiņas atbilstoši starptautiskajiem standartiem.

Trases rekonstrukcijas projekta autors ir Hermans Tilke, vairāku Formula 1 trašu projektu izstrādātājs. Viņa kontā ir, piemēram, Soču autodroms, Hanojas pilsētas trase Vjetnamas Lielās balvas izcīņai, Circuit of the Americas Teksasā, F-1 trases Abū Dabī, Singapūrā, Bahreinā, Malaizijā, Šanhajā un citas. 

Foto: Publicitātes foto

Plānotās sacensības 2020. gada vasaras sezonā

1.05. Edgara Skultes Piemiņas Kauss

13.06. Latvijas čempionāts (LČ) / Latvijas Rotax Izaicinājuma Kauss (LRIK) / Pro-Kart kauss (PK)

3.10. Kandava DD2 4h LeMans

Fona informācija

Kandavas kartodroma trases darbība tikusi traucēta, sākot no 2008. gada. 2008. gadā privātpersona Elza Freiberga zemesgrāmatā nostiprināja īres tiesības uz nenoteiktu laiku uz palīgceltnēm, kas atrodas, Kandavā, Priežu ielā 10, blakus kartodromam, un sāka iesniegt sūdzības dažādās valsts iestādēs, pamatojoties uz it kā paaugstinātu trases trokšņu līmeni. E. Freiberga pati gan dzīvo Rīgā, kur arī ir oficiāli deklarēta, savukārt trases apkārtnē esošie iedzīvotāji par trokšņu līmeni nav sūdzējušies.

Vairāku gadu garumā trases īpašnieki veikuši neskaitāmus trokšņu mērījumus, saņemti vairāki atzinumi no R&D Akustikas, Latvijas Akustiķu apvienības un arī Vācijas speciālistiem, ka trokšņi trasē nepārsniedz gada vidējos atļautos robežlielumus, kas noteikti Ministru kabineta (MK) noteikumos. Tomēr E. Freiberga, izmantojot nepilnības tiesību normās, kas regulē trokšņu līmeni sporta bāzēs, kā arī MK noteikumus, kas ir plaši interpretējami, turpināja regulāri kaitēt trases darbībai. Tiesvedību un dažādu iesniegumu rezultātā trase vairākkārt arī slēgta apmeklētājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu