TVNET gada personība sportā 2019 - Dainis Krištopāns (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Krištopāns
Dainis Krištopāns Foto: AP/Scanpix

TVNET aptaujā par 2019. gada spilgtāko personību Latvijas sportā atzīts handbolists Dainis Krištopāns.

Nepilni 42% aptaujas dalībnieku par 2019. gada spilgtāko Latvijas personību sportā atzinuši Krištopānu. Balsojumā viņš uzvarēja pārliecinoši, apsteidzot tuvāko sekotāju basketbolistu Dāvi Bertānu.

Latvijas handbolists pērn triumfēja Čempionu līgā ar Ziemeļmaķedonijas komandu Skopjes "Vardar". Pagājušajā sezonā Čempionu līgā Krištopāns guva 94 vārtus, kas bija otrais labākais rādītājs visā turnīrā.

Augumā raženais (aptuveni 2,15 metri) un patlaban 29 gadus vecais Krištopāns treneru un līdzjutēju vērtējumā tika iekļauts pagājušās sezonas Čempionu līgas labāko spēlētāju jeb Zvaigžņu izlases sastāvā.

Latvijas handbola izlase pērn pirmo reizi vēsturē pārvarēja kvalifikāciju un izcīnīja ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Šajā turnīrā, kas notika šogad janvārī, Krištopāns trīs mačos guva 21 vārtus, kļūdams par rezultatīvāko spēlētāju valstsvienības rindās.

Krištopāns sarunā ar TVNET atzīst, ka triumfs Čempionu līgā ar "Vardar" komandu bija kā nereāla sapņa piepildījums.

"Uzvarēt Čempionu līgā katram handbolistam sākumā šķiet kaut kas nereāls. Tas tiešām ir ļoti grūti sasniedzams mērķis."

Finālčetrnieka jeb "Final Four" turnīrā bez Krištopāna pārstāvētās "Vardar" komandas spēlēja arī Barselonas "Lassa" (Spānija), Kelces "Viva" (Polija) un Vesprēmas "Telekom" (Ungārija).

"Uz papīra varbūt bijām vājākā komanda, kas piedalījās "Final Four" turnīrā. Tomēr tas, kā ir uz papīra, ne vienmēr ir taisnība," teica Krištopāns.

"Latvijas Gada balva sportā" žūrijas vērtējumā par 2019. gada Latvijas labāko sportistu atzina skeletonistu Martinu Dukuru. Daudzi sporta līdzjutēji pēc tam sociālajos tīklos pauda sašutumu, ka balvu nesaņēma Krištopāns.

"Domāju, ka jebkurš nominants bija pelnījis balvu. Dažādus sporta veidus ir grūti salīdzināt. Ir vērtēšanas sistēma, pēc kuras vadās žūrija, un nevienam nevar neko pārmest," sacīja Latvijas handbolists.  

"Vēlos pateikt lielu paldies visiem atbalstītājiem. Tas ir patīkami, ka mani šādi atbalsta, es tiešām to novērtēju. Šādas atzinības mani motivē," atzina Krištopāns.

"Vardar" komanda pērn Čempionu līgā triumfēja spītējot finansiālajām problēmām. Klubs ir parādā spēlētājiem, kavējoties ar algu samaksu.

"Finansiālās problēmas, kas sākās pagājušajā sezonā, turpinās arī šosezon. Daži spēlētāji ir devušies prom, savukārt jaunie sastāva papildinājumi nav tie paši veiksmīgākie. Mūs daudz vajā traumas, nevaram saspēlēties. Noteikti varam tik līdz finālčetrniekam arī šogad, taču vēl jāpaveic liels darbs," teica Latvijas handbolists.

"Parāds ir sakrājies diezgan liels. Parādā ir gandrīz visiem spēlētājiem - kādam vairāk, kādam mazāk. Kopumā parāds ir milzīgs, šīs problēmas tiek risinātas, tomēr viss kustās uz priekšu ļoti lēni," neslēpa Krištopāns.

"Uzvara Čempionu līgā bija atlīdzība par smagu darbu. Ziemeļmaķedonijā līdzjutēji mūs sagaidīja kā varoņus."

Krištopāns pēc šīs sezonas atstās "Vardar" komandu un pievienosies Francijas klubam Parīzes "Saint-Germain" (PSG), ar kuru viņam ir vienošanās par trīs gadu līgumu.

TVNET sporta redakcija pērn sāka jaunu tradīciju, izvēloties Latvijas gada personību sportā.

Saliekot galvas kopā sporta redaktoriem Raimondam Ozoliņam, Mārtiņam Kļaveniekam, Gatim Krecerim un Aleksandram Pilātam (rus.tvnet.lv), pērn vienbalsīgi tika nolemts par 2018. gada TVNET sporta personību nosaukt Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu.

Šogad nolēmām aicināt portāla lasītājus piedalīties balsojumā, izvirzot astoņus pretendentus balvai "TVNET gada personība sportā 2019".

Cīņā par balvu konkurenci veidoja:

  • Martins Dukurs (skeletons) - pērn triumfēja Eiropas čempionātā desmito gadu pēc kārtas, kā arī sesto reizi karjerā kļuva par pasaules čempionu;
  • Oskars Ķibermanis (bobslejs) - pērn izcīnīja sudraba medaļas bobslejā četriniekiem gan Eiropas, gan pasaules čempionātā;
  • Anastasija Sevastova (teniss) - uzvarēja Jūrmalas WTA "International" turnīrā, pērn ilgu laiku turējās pasaules ranga 11. vietā;
  • Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka (pludmales volejbols) - zelta medaļas Eiropas čempionātā, kā arī izcīnīta ceļazīme uz 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm;
  • Dāvis Bertāns (basketbols) - otro sezonu pēc kārtas pierāda, ka ir viens no labākajiem trīspunktu metienu izpildītājiem NBA;
  • Rūdolfs Balcers (hokejs) - Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs 2019. gada pasaules čempionātā; rezultatīvs sniegums NHL debijas sezonā;
  • Rebeka Koha (svarcelšana) - zelta medaļa Eiropas čempionātā pieaugušajiem, zelts arī Eiropas U-23 junioru čempionātā.
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu