Bijušais NBA spēlētājs sūdzas par amerikāņu rasisma izpausmēm, kas saistītas ar koronavīrusu (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeremijs Lins
Džeremijs Lins Foto: AP/Scanpix

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Džeremijs Lins, kuram ir Taivānas un ASV pilsonība, izteicies, ka saskaras ar rasismu ASV, kas saistīts ar koronavīrusu. 

Sakarā ar koronavīrusu Ķīnā, sporta pasākumi tiek masveidā atcelti, un Lins, kurš pārstāv Pekinas "Ducks" komandu, šobrīd trenējas Amerikā. 

"Basketbola sezona Ķīnā ir atlikta uz nenoteiktu laiku, un esmu gaidīšanas režīmā, trenējos un gatavojos tam, ja sezona atsāksies. Kopš pagājušās vasaras es sociālajos tīklos neesmu tik bieži rakstījis, bet tagad jūtu izteiktu vēlmi izteikties," savā "Instagram" kontā raksta Lins. 

Pagājušajā gadā viņš pārstāvēja Toronto "Raptors" komandu, kļūstot par NBA čempionu. 

"Kopš pagājušās sezonas es dzīvoju Ķīnā un tagad esmu atgriezies ASV, mani skumdina rasistiski komentāri par vīrusu, kas skāris Ķīnu. Ir reāli cilvēki, kas cieš, un īsti varoņi, kas strādā visu diennakti un kalpo citiem, - lūdzu, neļaujiet bailēm vai nezināšanai atņemt jums iespēju to redzēt. Šai pasaulei nepieciešama lielāka līdzjūtība," raksta Lins. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeremy Lin 林書豪 (@jlin7) on

NBA Lins aizvadīja deviņas sezonas. Karjeras laikā viņš vidēji guva 11,6 punktus un veica 4,3 rezultatīvas piespēles partneriem. 

"Neviens no mums nav pilnīgs - mums visiem ir vajadzīga žēlastība. Ir tikai viena dzīve, kurā koncentrēties uz to, kas dzīvē ir patiešām svarīgs. Un lūdzieties, lai Dievs mums dod iespēju redzēt rītdienu," vēsta 31 gadu vecais saspēles vadītājs. 

Saskaņā ar jaunākajiem datiem Ķīnā inficēto skaits ar koronavīrusu pārsniedzis 17 000 cilvēku, bet ārpus kontinentālās Ķīnas saņemtas ziņas par vairāk nekā 100 inficēšanās gadījumiem vairāk nekā 20 valstīs.

Dzīvību zaudējuši jau 362 cilvēki. 

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu