Jaunais tenisists Ozoliņš jau martā varētu debitēt Latvijas izlasē

CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Ozoliņš
Kārlis Ozoliņš Foto: tennis-university.com

Talantīgais Latvijas tenisists Kārlis Ozoliņš, kurš aizvadītajā nedēļā Austrālijas atklātā čempionāta junioru turnīrā demonstrēja iespaidīgu sniegumu, martā gaidāmajā Deivisa kausā debitēs valstsvienības rindās.

Ozoliņš piektdien piedzīvoja zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta junioru turnīra vienspēļu pusfinālā, bet dubultspēļu sacensībās viņš kapitulēja finālā.

"Mums tas ir īpašs sasniegums, jo sasniegt vienspēļu pusfinālu nav viegli. Protams, arī sniegums dubultspēļu turnīrā, kur labi klājies Kamillai Bartonei, arī priecē," teica Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. 

"Par Kārli ir īpašs prieks, jo viņš ir teju vai kopēja projekta gala rezultāts. Viņa izaugsmē artavu devusi LTS, individuālie atbalstītāji, kā arī viņa paša vecāki. Domāju, ka šie rezultāti tikai apliecina viņa potenciālu.

Skaidrs, ka nekas vēl nav izdarīts, bet Kārlis ir savas karjeras ceļa sākumā. Cerams, ka šie rezultāti viņam dos stimulu nākotnē, jo priekšā vēl ir daudz darba."

Talantīgajam Ozoliņam junioru līmeņa sacensībās ilgi vairs neizdosies spēlēt, jo jau nākamgad jāsāk piedalīties pieaugušo turnīros, kuros arī būs redzams patiesais varējums.

"Šogad viņam ir pēdējais gads juniors, bet nākamsezon jau jāstartē augstākas raudzes sacensībās. Domāju, ka šī sezona viņam palīdzēs veiksmīgāk pāriet uz profesionālo sportu," pauda Lejnieks, kurš atklāja, ka Ozoliņš ar valsts pirmo raketi Ernestu Gulbi pirmos treniņus aizvadījis jau pirms vairākiem gadiem. "Viņi pirmos treniņus kopā aizvadīja jau pirms diviem vai trim gadiem. Savukārt Ziemassvētku laikā mēs sapulcējāmies nelielā grupā, kas aizvadīja kopīgus treniņus. Treniņos bija ieradušies brāļi Jānis un Mārtiņš Podžus, Gulbis, tāpat cerējām uz Roberta Štrombaha ierašanos, bet viņš vēl nebija izārstējis ceļgala traumu."

"Bez šiem spēlētājiem bija arī tenisisti no universitātēm, tāpēc kopumā kortos strādāja aptuveni astoņi sportisti."

Lejnieks arī atklāja, ka šāda kopā sanākšana ļauj Latvijas izlases vadītājiem viest lielāku skaidrību par sastāvu pirms gaidāmā Deivisa kausa. 

"Neesam to vēl skaļi teikuši, bet domājam, ka Ozoliņš martā būs Latvijas izlases sastāvā dalībai Deivisa kausā. Pagaidām visu uzmanību veltām dāmām Federāciju kausā, bet pēc šī turnīra jau sāksim organizēties Lielupē gaidāmajam Deivisa kausam, kurā piedalīsies arī Ozoliņš.

Ierindā būs arī Gulbis, bet Ozoliņam ir visas iespējas pacīnīties par otrā numura lomu. Jāatminas, ka M.Podžus ATP rangā atrodas tuvu ceturtajam simtam, tāpēc iekšējā konkurence būs," uzsvēra Lejnieks.

Savulaik gana veiksmīgus turnīrus aizvadīja arī Miķelis Lībietis, kurš uz brīdi pat paspēja ieņemt Latvijas pirmās raketes godu. Tenisists 2017.gada nogalē pārplēsa Ahileja cīpslu un vēl līdz šim nav spējis uzņemt zaudēto formu. Lejnieks neslēpa, ka sportistam profesionāļa gaitas, visticamāk, jau ir noslēgušās.

"Viņš vasarā mēģināja uzspēlēt, bet tobrīd viņam bija problēmas arī ar celi. Nemelošu - pēdējā laikā neesmu bijis ciešā komunikācijā ar viņu, bet domāju, ka Miķelis noslēgs savu karjeru, jo pēc Ahileja cīpslas traumas viņš tā arī nav atsācis aktīvi trenēties," pauda Lejnieks. "Žēl jau ir, jo viņš pirms traumas demonstrēja labu sniegumu dubulstspēlēs, kas viņam pašam arī vairāk patika."

No 6. līdz 7.martam Latvijā tiks aizvadītas Deivisa kausa Pasaules otrās grupas spēles, kurās Latvijas izlase spēkosies ar Ēģiptes tenisistiem. Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas vīriešu tenisa spožākā zvaigzne Gulbis ir izteicis vēlmi pārstāvēt izlasi gaidāmajās spēlēs par iekļūšanu Pasaules otrās grupas pārspēlēs.

Latvijas izlasei pretī stāsies Ēģiptes valstsvienība, pret kuru pēdējo reizi tika spēlēts 2012.gadā. Pēc jaunā Deivisa kausa izspēles formāta Latvijas izlase šobrīd atrodas Pasaules otrajā grupā un uzvaras gadījumā septembrī cīnīsies izslēgšanas spēlēs par iekļūšanu pirmajā grupā.

Pēdējo reizi Deivisa kausa spēles Latvijā tika aizvadītas 2017.gadā, kad Jelgavā tika atzīts Norvēģijas tenisa izlases pārākums. Pret nākamo pretinieci Ēģipti Latvijas izlasei jau vienreiz ir izdevies izcīnīt panākumu - 2012.gadā Latvijas izlases līderis Ernests Gulbis kaldināja uzvaru pār Ēģiptes tenisistiem.

Latvijas vīriešu tenisa izlase septembrī aizvadīja spēles Deivisa kausa Eiropas trešajā grupā, kas norisinājās Grieķijas galvaspilsētā Atēnās. Mūsu valstvienībai izdevās pārliecinoši ar rezultātu 3:0 uzvarēt Ziemeļmaķedonijas un Melnkalnes izlasi, taču vēlāk tika atzīts Igaunijas un Grieķijas izlases pārākums. Šajās spēlēs Latvijas izlasi pārstāvēja brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus, Artūrs Lazdiņš un debitants Roberts Štrombahs, savukārt pie kapteiņa stūres bija Deniss Pavlovs.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900.gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada, pašlaik atrodas Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu