Porziņģis "uguņo", kaldinot "Mavericks" uzvaru pret Saboni un "Pacers"

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis pirmdien guva 38 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 112:103 (25:22, 28:33, 29:22, 30:26) pārspēja Indiānas "Pacers".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 36 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem divpunktu metieniem, sešus no 13 tālmetieniem un visus 12 soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par 18 punktiem vairāk nekā ielaida.

Vienā mačā seši trāpīti tālmetieni ir Porziņģa atkārtots karjeras rekords NBA. Latvijas basketbolists nebija tālu no vēl viena karjeras rekorda - 40 gūti punkti vienā spēlē.

Trešo spēli pēc kārtas Dalasai nevarēja palīdzēt "Mavericks" komandas līderis slovēnis Luka Dončičs, kurš dziedē potītes traumu.

"Mavericks" labā 25 punktus guva Tims Hārdevejs juniors, bet Dorians Finnijs-Smits iemeta 15 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

"Pacers" vienībā 26 punktus guva Lietuvas basketbolists Domants Sabonis, kurš arī izcīnīja 12 bumbas zem groziem un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Sabonis izraudzīts dalībai NBA Visu zvaigžņu spēlē, kas šogad notiks 16. februārī.

Nevienai komandai visa mača laikā nevienu brīdi neizdevās izrauties vadībā ar lielu pārsvaru. "Mavericks" komandai lielākais pārsvars bija deviņi, bet "Pacers" vienībai astoņi punkti.

"Mavericks" ar 31 uzvaru 50 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, bet "Pacers" ierindojas piektajā pozīcijā Austrumu konferencē ar bilanci 31 uzvara un 19 zaudējumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu