Bobrovskis: Merzļikins spēlē ar pārliecību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sergejs Bobrovskis
Sergejs Bobrovskis Foto: AP/Scanpix

Floridas komandas "Panthers" vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš iepriekš septiņas sezonas pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Kolumbusas "Blue Jackets" paslavēja latviešu vārtu vīru Elvi Merzļikinu.

Naktī uz trešdienu (pēc Latvijas laika) Merzlikins aizvadīja savu ceturto "sauso" spēli NHL karjerā, kaldinot "Blue Jackets" uzvaru pār "Panthers" ar 1:0 papildlaikā. 

Merzļikins atvairīja visus 32 pretinieku metienus un tika atzīts par spēles spožāko zvaigzni jeb labāko spēlētāju.

"Viņš spēlē ar pārliecību," runājot par Merzļikinu, aģentūrai "Associated Press" norādīja Bobrovskis, kurš ilgu laiku vija viens no Kolumbusas līderiem. "Viņš ir jānovērtē. Viņa statistikas rādītāji kāpj. Palīdzējis komandai kopš vārtos nomainīja Jonasu Korpisalo, kurš arī labi spēlēja. Visu cieņu Elvim. Viņš smagi cīnījās un ir labs vārtsargs."

25 gadus vecajam Latvijas vārtsargam šī bija jau septītā uzvara pēc kārtas.

Bobrovskis "Panthers" rindās atvairīja 44 pretinieku metienus, izpelnoties spēles trešās zvaigznes godu. 

Vienīgos vārtus guva amerikāņu aizsargs Zeks Verenskis, kurš precīzi meta papildlaika otrajā minūtē, gūstot savus 16. vārtus sezonā. 

"Šī bija viena no mūsu labākajām spēlēm kopumā. Neviena no komandām to noteikti nenospēlēja kā 0:0 maču. Esmu apmierināts ar visiem spēles aspektiem," pēc cīņas norādīja "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella. 

Spēli uz "Blue Jackets" rezervistu soliņa noraudzījās cits latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks, kurš savā NHL debijas sezonā aizvadījis divas spēles.

"Nav tā, ka spēle pret Bobrovski būtu man kaut kas īpašs," teica Merzļikins. "Es vienkārši cenšos uzvarēt un palīdzēt tikt pie punktiem komandai, organizācijai. Mēs vēlamies iekļūt izslēgšanas spēlēs un tas ir mūsu mērķis. Gribam aizbēgt no komandām, kurās turnīra tabulā atrodas zem mums. Kautrs punkts ir no svara." 

"Blue Jackets" izcīnījusi 67 punktus 54 spēlēs un šobrīd ieņem piekto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu