Merzļikins līderis vairākos statistikas rādītājos NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins (pa kreisi).
Elvis Merzļikins (pa kreisi). Foto: AFP / Scanpix

Latvijas izlases un Kolumbusas "Blue Jackets" pamatvārtsargs Elvis Merzļikins šobrīd izcīnījis visvairāk "sauso" uzvaru Nacionālajā hokeja līgā (NHL), liecina čempionāta mājaslapā pieejamā statistika.

"Blue Jackets" otrdien savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Floridas "Panthers", izcīnot astoto uzvaru pēdējos deviņos mačos. Merzļikins atvairīja visus 32 pretinieku metienus un tika atzīts par spēles spožāko zvaigzni jeb labāko spēlētāju.

25 gadus vecajam Latvijas hokeja vārtsargam šī bija jau septītā uzvara pēc kārtas, kā arī ceturtā "sausā" spēle NHL debijas sezonā.

Latvijas hokejists pēc otrdienas uzvaras izvirzījies līderpozīcijās "sauso" spēļu skaita ziņā starp visiem NHL vārtsargiem. 

Merzļikins 23 mačos četras reizes palicis nepārspēts, bet otrajā vietā arī ar četrām "sausajām" spēlēm ir Vinipegas "Jets" vārtuvīrs Konors Hellebjuks, kurš gan to spējis paveikt 44 dueļos.

Tāpat latvietis dala pirmo vietu visā NHL pēc atvairīto metienu procenta, kas viņam ir 92,9%.

Tāds pats rādītājs ir arī Arizonas "Coyotes" pārstāvim Dārsijam Kemperam un Bostonas "Bruins" somu vārtsargam Tūkam Raskam. Jāizceļ, ka arī šie abi konkurenti to paveikuši attiecīgi 25 un 30 mačos.

Vēl Merzļikins ir 6. vietā pēc vidēji ielaistajiem vārtiem. Viņš vidēji ik maču savos vārtos ielaiž 2,30 ripas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu