Medijs: "Celtics" nopietni izrāda vēlmi maiņas darījumā iegūt Bertānu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Viena no šīs sezonas spēcīgākajām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām Bostonas "Celtics" izrāda nopietnu interesi maiņas darījumā iegūt Dāvi Bertānu, vēsta "Sports Illustrated".

"Celtics" komandai ļoti vajadzīgs ar snaipera prasmēm apveltīts spēlētājs, kurš pastiprinātu sastāvu, iesaistoties spēlēs no rezervistu soliņa. Bostonas vienībai ir labi nokomplektēts starta piecnieks, taču rezervisti tālmetienus realizē tikai ar 28% precizitāti.

"Celtics" rezervistu tālmetienu precizitāte ir trešā sliktākā visā līgā. Vājāk grozam no tālās distances uzbrūk vienīgi Klīvlendas "Cavaliers" un Atlantas "Hawks" rezervisti.

Lielā mērā pateicoties Bertānam, kurš šosezon tikai četrās no 40 spēlēm devies sākumsastāvā, "Wizards" rezervisti tālmetienus realizējuši ar 40,4% precizitāti, kas ir labākais rādītājs NBA.

"Celtics" ar 34 uzvarām un 15 zaudējumiem patlaban ieņem 3. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, tikmēr "Wizards" ar bilanci 17-32 ierindojas 10. pozīcijā Austrumos.

"Wizards" kluba vadība likusi noprast, ka tā nevēlas Bertānu aizmainīt uz citu komandu līdz šis sezonas pāreju perioda beigām. Maiņas darījumus šosezon var veikt līdz ceturtdienai plkst. 22. pēc Latvijas laika.

Tiesa, Bertāns vasarā var kļūt par neierobežotu brīvo aģentu, lai izskatītu jebkuras citas komandas piedāvājumu, tādējādi "Wizards" riskē zaudēt Latvijas basketbolistu pretī neko nesaņemot.

Bertāns lieliski iederētos "Wizards" sastāvā nākamsezon kopā ar komandas līderiem Bredliju Bīlu un Džonu Volu, kurš šo sezonu spiests izlaist traumas dēļ. Pateicoties izcilajam tālmetienam, rūjienietis veidotu plašumu laukumā, lai Bīls un Vols varētu doties caurgājienos uz groza apakšu.

ESPN un "Washington Post" ziņo, ka "Wizards" komandai esot interese iegūt Tristanu Tompsonu, kurš spēlē centra un arī Bertānam ierastajā spēka uzbrucēja pozīcijā.

Tompsons gan ir pretstats Bertānam, jo viņš spēlē groza tuvumā un tālmetienus izpilda reti (visā karjerā trāpījis 3 no 18). Viņš šosezon Klīvlendas "Cavaliers" sastāvā 48 mačos vidēji guvis 11,9 punktus un izcīnījis 10,1 atlēkušo bumbu.

Ziemeļamerikas mediji jau pirms mēneša vēstīja, ka vismaz 5 komandas nopietni interesējas šosezon maiņas darījumā iegūt Bertānu.

Patlaban 27 gadus vecais Bertāns šosezon vidēji spēlē guvis 15 punktus, vidēji mačā trāpot 3,6 tālmetienus, kas ir ceturtais labākais rādītājs visā NBA.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu