Bertāns atklāj, cik tālmetienus pēc kārtas var iemest treniņos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: EPA/Scanpix

Latviešu snaiperis Dāvis Bertāns (Vašingtonas "Wizards") neslēpj, ka treniņos viņam izdevies iemest pat 47 tālmetienus pēc kārtas. 

Viņš kļuvis par pirmo latvieti, kurš piedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles trīspunktu metienu konkursā. 

27 gadus vecais Bertāns nebija pārsteigts, ka viņš iekļauts trīspunktu metienu konkursa dalībnieku vidū. Viņš norādīja, ka drīzāk būtu pārsteigts, ja netiktu izraudzīts. 

Sarunā ar medijiem viņš pēc treniņa atklāja, ka nodarbībā spējis iemest 47 tālmetienus pēc kārtas. 

"Treniņā man patīk iemest 10 metienus pēc kārtas no visām piecām pozīcijām. Ja tas izdodas, tad turpinu to darīt līdz kļūdos," viņš sacīja. 

Tālmetienu konkursā Bertānam konkurenci sastādīs Damjans Lilards (Portlendas "Trail Blazers"), Badijs Hīlds (Sakramento "Kings"), Devonte Greiems (Šarlotas "Hornets"), Dankans Robinsons (Maiami "Heat"), Trē Jangs (Atlantas "Hawks"), Zeks Lavīns (Čikāgas "Bulls") un Džo Heriss (Bruklinas "Nets").

"Tās bija lieliskas ziņas," par Bertāna uzaicināšanu dalībai tālmetienu konkursā sacīja Vašingtonas "Wizards" galvenais treneris Skots Brukss. "Viņam ir ļoti labas izredzes uzvarēt. Viņš ir priecīgs, mēs esam priecīgi. Nav viegli nokļūt, kur viņš ir nonācis. Līgā ir ļoti daudzi lieliski tālmetienu izpildītāji. Esmu priecīgs, ka NBA viņam devusi iespēju pārstāvēt mūsu komandu."

Šogad ir mainīts trīspunktu metienu konkursa formāts. 25 metienu vietā būs jāizpilda 27 un tam varēs veltīt 70, nevis 60 sekundes.

"Nekad nav gana. Iemetu 47 tālmetienus pēc kārtas, bet tagad man vajag 50," viņš teica. "Ja iemetīšu 65, tad vajadzēs 70 un tā tālāk."

Vidēji spēlē Bertāns realizējis 3,6 tālmetienus, kas ir ceturtais labākais rādītājs visā līgā. Līderis šajā rādītājā ir Džeimss Hārdens (Hjūstonas "Rockets"), kurš realizējis 4,7 trejačus.

Šosezon tālmetienus Bertāns realizējis ar 42,9% precizitāti. Tas ir trešais labākais rādītājs NBA starp spēlētājiem, kuri šosezon izpildījuši vismaz 300 tālmetienus.

Konkurss notiks 15. februārī Čikāgā (ASV), dienu pirms NBA Visu zvaigžņu spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu