Brūkss: Bertānam ir lielas izredzes uzvarēt NBA tālmetienu konkursā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Skots Brūkss
Skots Brūkss Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolistam Dāvim Bertānam ir lielas izredzes izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā, sarunā ar vietējiem medijiem norādīja Vašingtonas "Wizards" galvenais treneris Skots Brūkss.

Bertāns nākamajā nedēļas nogalē piedalīsies NBA Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā.

"Tās ir patīkamas ziņas, kas nepārsteidz, jo Dāvis ir viens no labākajiem metienu izpildītājiem," savu padoto slavēja speciālists. "Nešaubos, ka viņš ir izpildījis vajadzīgos nosacījumus, ja tādi bija. Domāju, ka viņam ir lielas iespējas uzvarēt, jo īpaši tāpēc, ka šogad ir pamainījies sacensību formāts, kā dēļ spēlētājiem metieni būs jāizdara no lielākas distances."

"Dāvis ir priecīgs par šo iespēju, tāpat kā visa pārējā komanda. Nevaru vien sagaidīt, kad redzēsim konkursu, jo kādu laiku to neesmu vērojis."

Treneris arī pauda pozitīvu nostāju par jaunieviestajiem noteikumiem, kas paredz, ka salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, katrā kārtā 25 metienu vietā būs jāizpilda 27 un tam varēs veltīt 70, nevis 60 sekundes. Tāpat divi metieni atradīsies nedaudz tālāk par ierasto trīspunktu līniju, un precīza raidījuma gadījumā spēlētāji iegūs trīs punktus.

"Man patīk šī ideja. Katru reizi, kad ir iespējams kaut ko pievienot, manuprāt, tas uzlabo pasākumu. Tas pavisam noteikti ir grūti, jo vajadzīga liela izturība," savā viedoklī par tālmetienu konkursu dalījās Brūkss.

"Jauninājumi padara šo pasākumu interesantāku, ko noteikti novērtēs arī spēlētāji."

"Daži spēlētāji jūtas ērti, izpildot metienus no ierastās distances, bet ne tik ļoti, ja metiens jāizpilda esot vēl tālāk no groza. Tā ir lieliska iespēja nopelnīt vēl vairāk punktu. Esmu gandarīts, ka Bertānam izdevās iekļūt šajā konkursā, jo jau iepriekšējos gados viņš bija tuvu tam, lai tajā piedalītos. Nav viegli tajā iekļūt, jo līgā netrūkst labi tālmetienu izpildītāji."

"Wizards" treneris arī norādīja, kāpēc Bertānam ir gana lielas izredzes uzvarēt šajā konkursā. "Bertānam, izpildot metienu, ne vienmēr ir nepieciešams lēciens. Viņš var izmest bumbu no dažādiem stāvokļiem, kā arī ar dažādu lēciena augstumu. Dāvis metienus var izpildīt gana raiti, kas šajā konkursā ir ļoti svarīgi, jo tas prasa labu izturību un noturību."

Brūkss arī neslēpa, ka pats koledžas laikā ir piedalījies šādā konkursā. Galvenais esot iegūt ritmu, jo skaidrs, ka pasaules vadošajiem spēlētājiem ar pārliecību viss ir kārtībā.

Bertāns šajā sezonā no 336 izpildītajiem tālmetieniem realizējis 144 jeb 42,9%, kas līgā dod dalītu desmito vietu.

Šīs sezonas NBA Visu zvaigžņu spēle notiks 16.februārī Čikāgā, kur mājas spēles aizvada "Bulls" vienība.

2017./2018.gada sezonā starp rezervistiem tika izraudzīts arī latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Iepriekšējā sezonā Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās Rodions Kurucs. Savas karjeras pirmajās divās sezonās NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās arī Porziņģis, kurš pirms trim gadiem uzvarēja NBA Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursā.

2019.gadā zvaigžņu spēlē Šarlotā Lebrona Džeimsa komanda ar 178:164 uzvarēja grieķa Jaņņa Adetokunbo vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu