"Fed Cup" dueli sāks Sevastova un Kenina, turpinās Ostapenko un Viljamsa

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Federāciju kausā ("Fed Cup") dueli starp Latvijas un ASV sieviešu tenisa izlasēm sāks Anastasija Sevastova un Sofija Kenina, bet turpinās Aļona Ostapenko un Serēna Viljamsa, vēsta organizatori.

Duelis notiks šo sestdien un svētdien ASV pilsētā Everetā, Vašingtonas štatā. Šajā duelī paredzētas četras vienspēles un arī dubultspēle.

Pirmajā vienspēlē laukumā dosies Sevastova, kura WTA randā ieņem 41. vietu vienspēlēs un 151. pozīciju dubultspēlēs.

Latvijas tenisistei pretī stāsies nesen par "Australian Open" čempioni kļuvusī Kenina (WTA rangā 7. vieta vienspēlēs, 34. pozīcija dubultspēlēs).

Šī mača sākums paredzēts sestdien plkst. 5.30 pēc Latvijas laika.

Sevastova pret Keninu divas reizes ir spēlējusi, šogad janvārī un pērn februārī. Abos dueļos Latvijas tenisiste zaudēja.

Savukārt otrajā vienspēlē Ostapenko spēkosies ar leģendāro Viljamsu, kura karjerā 23 reizes ir triumfējusi "Grand Slam" turnīros.

Ostapenko patlaban ieņem 40. vietu WTA vienspēļu rangā, bet dubultspēļu reitingā viņa ierindojas 18. pozīcijā.

Tikmēr Viljamsa šobrīd ir pasaules 9. rakete vienspēlēs, bet dubultspēļu reitingā viņa ierindojas 364. pozīcijā.

38 gadus vecā Viljamsa karjerā bijusi pasaules pirmā rakete gan vienspēļu rangā, gan dubultspēļu reitingā.

Ostapenko un Viljamsas duelis gaidāms sestdien ne agrāk par plkst. 7.00 pēc Latvijas laika.

Abas tenisistes iepriekš ir spēkojušās vienu reizi. Tas notika 2017. gadā pārbaudes turnīrā. Ostapenko uzveica Viljamsu, kurai tā bija atgriešanās spēle pēc kļūšanas par māmiņu.

Šobrīd plānots, ka turpinājumā Ostapenko spēlēs pret Keninu un Sevastova pret Viljamsu, bet dubultspēlē spēkosies Ostapenko/Sevastova pret Elisoni Rīski un Betāniju Mateku-Sendesu.

Šajos mačos komandas sastāvu gan varēs vēl mainīt.

Ostapenko iepriekš nav spēlējusi pret Keninu, bet Sevastova piekāpās Viljamsai, pretinieces pārākumu atzīstot 2018. gada "US Open" pusfinālā.

ASV ir visu laiku titulētākā sieviešu tenisa izlase, "Fed Cup" turnīrā triumfējusi 18 reizes, pēdējā no tām bija 2017. gadā.

Latvijas un ASV izlašu dueļa uzvarētājas iekļūs finālturnīrā, kurā spēkosies 12 komandas, bet zaudētājas cīnīsies pārspēlēs par vietas saglabāšanu Pasaules grupā.

"Fed Cup" turnīra balvu fonds ir 18 miljoni ASV dolāru (nepilni 16 miljoni eiro), no kuriem 12 miljoni dolāru (10,7 miljoni eiro) tiks piešķirti spēlētājām, bet pārējos sešus miljonus dolāru (5,3 miljoni eiro) saņems nacionālās federācijas.

Latvijas izlases sastāvā iekļauta arī Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane, bet valstsvienības kapteinis ir Adrians Žguns.

Savukārt pretinieču sastāvā Viljamsas un Keninas komandas biedrenes ir Koko Gofa, Elisona Rīske un Betānija Mateka-Sendsa, bet kapteini ir Ketija Rinaldi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu