NBA darījumos Rasels, Viginss un Dramonds maina komandas

CopyDraugiem X Whatsapp
D'Andželo Rasels
D'Andželo Rasels Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas spēlētāju maiņu pēdējā dienā Goldensteitas "Warriors" un Minesotas "Timberwolves" veikušas darījumu, kurā D'Andželo Rasels pārceļas uz Minesotu, bet Endrjū Viginss ceļo pretējā virzienā.

Sezonā, kurā "Warriors" labākajā gadījumā var izkļūt no pēdējās vietas līgā, klubs nolēmis veikt maiņas darījumu ar "Timberwolves".

Ceturtdien klubs uz Minesotu aizsūtīja Raselu, Džeikobu Evansu un Omari Spelmanu, pretī saņemot Viginsu, aizsargātu NBA 2021.gada drafta pirmās kārtas izvēli un NBA drafta 2022.gada otrās kārtas izvēli.

Saspēles vadītājs Rasels šosezon 33 spēlēs vidēji mačā ir guvis 23,6 punktus, 6,2 reizes rezultatīvi piespēlējis un izcīnījis 3,7 atlēkušās bumbas.

Evanss, kurš var spēlēt gan aizsarga, gan uzbrucēja postenī, šosezon laukumā devies 27 mačos, kuros spēlē vidēji guvis 4,7 punktus, izcīnījis 1,5 atlēkušās bumbas un 1,1 reizi rezultatīvi piespēlējis.

Uzbrucējs Spelmans 49 mačos "Warriors" rindās šosezon izcēlies ar vidēji 7,6 punktiem spēlē, kā arī 4,5 atlēkušajām bumbām.

Pretī saņemtais Viginss "Timberwolves" rindās 42 spēlēs šosezon guvis vidēji 22,4 punktus spēlē, izcīnījis 5,2 bumbas zem groziem un 3,7 reizes rezultatīvi piespēlējis, kā arī 0,9 reizes bloķējis pretinieku metienus.

Detroitas "Pistons" komanda aizmainījusi savu līderi Andrē Dramondu uz Klīvlendas "Cavaliers".

Detroitas klubs aizmainīja līgas labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām, jo līguma turpināšana vasarā ir spēlētāja opcija un klubs rēķinās ar to, ka spēlētājs gribētu kļūt par brīvo aģentu.

Tāpēc kompensācija par divkārtējo "Visu zvaigžņu" spēles dalībnieku un trīskārtējo līgas labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām pēdējos četros gados nav liela - Džons Hensons, Brendons Naits un zemākā Goldensteitas "Warriors" vai "Cavaliers" 2023.gada NBA drafta izvēle.

"Ja ir kāda lieta, ko esmu iemācījies NBA, tad te nav draugu vai lojalitātes," pēc maiņas darījuma savā "Twitter" kontā uzrakstīja Dramonds.

"Esmu atdevis savu sirdi un dvēseli "Pistons". Es mīlu Tevi, Detroita."

26 gadus vecais Dramonds ar vidēji spēlē gūtiem 17,8 punktiem aizvada savu labāko sezonu punktu gūšanā, kā arī vāc 15,8 atlēkušās bumbas mačā.

Dramondu ar devīto numuru klubs izvēlējās 2012.gada draftā.

"Pistons" tāpat paziņoja par atteikšanos no aizsarga Tima Freizera.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu