Adrians Žguns: Iespējas pret ASV noteikti būs un tās ir jāizmanto

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu tenisa izlase
Latvijas sieviešu tenisa izlase Foto: Kaspars Volonts

Šodien, 7. februārī, ASV pilsētā Everetā Latvijas sieviešu tenisa izlase ar līderēm Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu ierindā sāks cīņu pret spēcīgo ASV valstsvienību par iekļūšanu lielajā Federāciju kausa finālturnīrā

Lai tiktu augstākajā līmenī, Latvijas izlasei jāuzveic vistitulētākā sieviešu izlase turnīra vēsturē – ASV turnīrā triumfējusi 18 reizes, pēdējā no tām bija 2017. gadā.

Latvijas izlasi cīņā pret ASV pārstāvēs pašmāju vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, kā arī Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane. Latvijas izlases kapteiņa amatu turpinās ieņemt Adrians Žguns.

Savukārt pretinieču sastāvā būs Sofija Kenina, Serēna Viljamsa, Koko Gofa, Elisona Rīske un Betānija Mateka-Sendsa. Duelī paredzētas četras vienspēles un viena dubultspēle.

"Komandas atmosfēra ir ideāla, meitenes jūtas labi un ir gatavas iet laukumā un cīnīties. Pretī ir ASV komanda ar stiprāko sastāvu, taču iespējas noteikti būs un tās ir jāizmanto. Sofija Kenina tikai šodien ir atgriezusies no Austrālijas un liekas neticami, ka viņa spēlēs jau šo piektdien. Laiks rādīs, taču mēs būsim gatavi cīņai un parādīsim savu labāko sniegumu," sacīja Latvijas izlases kapteinis Adrians Žguns.

"Abas komandas startē visspēcīgākajā sastāvā, visi sportisti ir ieradušies šeit uz vietas un katru dienu aktīvi trenējas. Priekšā ir ļoti nopietni mači un mērķis abām komandām ir viens – uzvarēt un tikt finālturnīrā. Esam cītīgi gatavojušies spēlēm un gaidīsim piektdienas vakaru, lai redzētu, vai lielais darbs realizēsies arī laukumā," no Amerikas stāsta Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Latvijas izlases spēļu tiešraides būs skatāmas kanālā Best4Sport TV. Pirmās dienas spēļu sākums ir no plkst. 5:30 (8. februāris), otrās dienas spēļu sākums ir naktī no sestdienas uz svētdienu no plkst. 1:30 (9. februāris).

Pagājušajā vasarā kļuva zināms, ka tiks mainīts Federāciju kausa turnīra formāts. Šajā finālturnīrā spēkosies 20 labākās pasaules komandas, tomēr, lai noskaidrotu, kuras tās būs, 7. un 8. februārī tiks aizvadītas turnīra kvalifikācijas spēles, kurās 16 komandas sadalīs 8 ceļazīmes uz Federāciju kausa lielo finālu, kas no 14. līdz 19. aprīlim norisināsies Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.

Kvalifikācijas kārtā katrai valstij būs jāaizvada četras vienspēles un viena dubultspēle - 7. februārī divas vienspēles, savukārt 8. februārī - divas vienspēles un dubultspēle. Kvalifikācijas kārtā par iekļūšanu lielajā finālā cīnīsies Nīderlande, Baltkrievija, Rumānija, Krievija, Brazīlija, Vācija, Spānija, Japāna, Šveice, Kanāda, Beļģija, Kazahstāna, Slovākija, Lielbritānija, ASV un Latvija.

Kvalifikācijas kārtu uzvarējušajām komandām pievienosies pērnā gada finālistes Austrālija un Francija, kā arī rīkotājvalsts Ungārija un īpašo uzaicinājumu jeb "wild card" saņēmusī Čehijas izlase. Savukārt tās 8 komandas, kas zaudēs kvalifikācijas spēlēs, aizvadīs 2020. gada Federāciju kausa izslēgšanas spēles, kas notiks tajās pašās dienās, kad fināla turnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu