Merzļikins pārspēj Irbes un Skudras uzvaru sēriju rekordus NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Elvis Merzļikins pēc kārtas izcīnīto uzvaru skaita ziņā kļuvis par rekordistu starp Latvijas hokeja vārtsargiem, kuri spēlējuši Nacionālajā hokeja līgā (NHL), liecina līgas statistika.

Merzļikinam patlaban ir 8 uzvaru sērija Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvā. Tā ir garākā uzvaru sērija starp Latvijas hokeja vārtsargiem, kuri spēlējuši NHL.

Artūrs Irbe un Pēteris Skudra savulaik katrs aizvadīja 7 uzvaru sērijas.

Irbem šāda sērija izdevās divreiz - 1994. gadā Sanhosē "Sharks" sastāvā un 1997. gadā Dalasas "Stars" rindās.

Skudra izcīnīja 7 uzvaras pēc kārtas 1999. gadā, pārstāvot Pitsburgas "Penguins" komandu. 

NHL rekords ir 14 uzvaru sērija. Tāda pa spēkam ir bijusi 4 vārtsargiem:

  • kanādietis Tinijs Tompsons (1930. gadā, Bostonas "Bruins");
  • amerikānis Toms Barasso  (1993. gadā, Pitsburgas Penguins");
  • šveicietis Jonass Hillers (2013./2014. gadā, Anaheimas "Ducks");
  • krievs Sergejs Bobrovskis (2016./2017. gadā, Kolumbusas "Blue Jackets").

Zīmīgi, ka viens no NHL rekorda autoriem ir Bobrovskis, kurš to paveica komandā, kurā tagad spēlē Merzļikins un arī Matīss Kivlenieks.

Kopš 1929./30. gada sezonas Merzļikins ir tikai par 5. vārtsargs NHL, kurš izcīnījis 5 "sausās" uzvaras 8 spēļu nogrieznī. Viņš ir tikai otrais, kurš to paveicis debijas sezonā. Turklāt iepriekšējais debitants to izdarīja tālajā 1938./1939. gada sezonā.

25 gadus vecais Merzļikins savā NHL debijas sezonā ir piedalījies 24 mačos un palīdzējis "Blue Jackets" izcīnīt 12 uzvaras.

Merzļikins vidēji spēlē atvairījis 93,0% pretinieku metienu, kas ir labākais rādītājs visā NHL. Arī 5 "sausās" uzvaras viņam šobrīd dod līgas līdera godu.

Vidēji spēlē Merzļikins ielaidis 2,2 vārtus, kas šobrīd ir ceturtais labākais rādītājs visā NHL.

Jāatzīmē, ka teicami sevi NHL apliecinājis arī Kivlenieks, kurš sargājis "Blue Jackets" vārtus 2 spēlēs - viņa kontā ir 1 uzvara un 1 zaudējums.

23 gadus vecais Kivlenieks vidēji spēlē ielaidis tikai 1,49 vārtus un atvairījis 94,6% pretinieku metienu. Šajos abos rādītājos Kivlenieks šosezon teorētiski ir līderis.

Lai rādītāji būtu objektīvāki, NHL oficiālajā mājaslapā vārtsargu statistikas ailītēs pie līderiem uzskaita tikai tos spēlētājus, kuri aizvadījuši šosezon vismaz 18 mačus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu